Ahlbergs Bilblogg 2016

Vi är tacksamma för frågor, kommentarer eller åsikter om det vi skriver i bloggen så hör gärna av dig till oss på info@ahlbergbil.se.

2016-12-30

Gott Nytt År!

Gott nytt år III

Nu är det snart dags att stänga dörren för 2016 och fira att ett nytt, spännande år ligger orört framför oss. Vi har haft ett fantastiskt år! Nedan ett litet axplock av vad som hänt hos oss:

 • Uppstart av Personlig Servicetekniker i Karlskrona, vilket innebär att vi nu erbjuder konceptet på alla våra anläggningar.
 • Premiär för Volvos nya flaggskepp, S90 och V90. Har du inte provkört dem så ha som nyårslöfte att göra det!
 • Invigning av vår nya anläggning i Karlskrona. Från att ha huserat i ett riktigt råttbo, så har vi nu en av Europas modernaste bilanläggningar. Har du ännu inte varit där – dags för ett nyårslöfte till: Kom och titta!
 • Flytt från Långgatan 1 i Ljungby till en helt nyrenoverad anläggning på Långgatan 25. I det gamla huset var vi väldigt trångbodda, medan vi nu verkligen kan visa våra bilar på ett mycket trevligt sätt. Återigen, har du inte varit där – välkommen hit!

Nu ser vi med spänning fram emot vad 2017 har att erbjuda. Vi vet att det kommer att bli massor av utmaningar. Det kommer också att bli många härliga möten med våra kunder, vilket är vad vi verkligen brinner för. Vi kommer att jobba vidare mot vår vision:

Med passion och glimten i ögat, ska vi överträffa förväntningarna hos kunder och medansvariga.

I vår strävan mot visionen, tar vi hjälp på vägen av våra tre ledord som stöttar oss: Utveckling, Stolthet och Engagemang.

Under 2017 hoppas vi kunna fräscha upp vår lokal i Sölvesborg, där vi plötsligt befinner oss mitt i ett litet handelscentrum.

Redan vecka 4 har vi vår första aktivitet – långlördag med nya Renault Scénic. Helgen efter, vecka 5, är det dags igen. Då är det premiär för Volvo V90 Cross Country! Hoppas vi ses då!

Ett varmt tack till alla er som besökt oss och varit kund hos oss under 2016. Ett Gott Nytt År önskar vi och hoppas att vi ses under 2017.


2016-12-29

Volvo Cars lanserar Microsofts Skype for Business till 90-serien

Volvo Cars lanserar Skype for Business, Microsofts ledande samarbets och- produktivitetsapp, till samtliga bilar i 90-serien. Volvo blir därmed den första biltillverkaren som erbjuder programmet direkt i bilen.

Skype för Business används aktivt av miljontals människor på arbetsplatser runt om i världen. I Volvos 90-bilar kommer de att kunna se sina kommande möten och alla detaljer om deltagarna, och de kan delta i sina möten med bara ett klick via den stora mittdisplayen.

– Skype for Business är ytterligare ett stort steg framåt för uppkopplade tjänster i våra bilar. När våra autonoma bilar kommer ser vi en framtid där flexibla uppkopplade tjänster i bilen gör det möjligt för människor att minska sin tid på kontoret. Detta är bara början på ett helt nytt sätt att se på hur vi använder tiden när vi sitter i bilen, säger Anders Tylman-Mikiewicz, Vice President för Consumer Connectivity Services på Volvo Car Group.

Volvo Cars strategi för tillämpning av uppkopplad teknik i sina bilar är grundat på en önskan att göra kundernas liv enklare och säkrare genom att använda den senaste relevanta tekniken på ett smart sätt.

Genom att arbeta tillsammans med Microsoft och Ericsson, som tillhandahåller molnbaserade lösningar för Volvo Cars, fortsätter företaget att utveckla och tillhandahålla visionära tjänster och funktioner för sin växande kundbas.

– Uppkopplad kommunikation i bilen är något som vi har arbetat med i flera år på Volvo. Genom de inbyggda telefonerna från 1980-talet och början av 90-talet fram till vår standard Bluetooth® handsfree funktionalitet, har vi förstått vikten av att göra livet lättare för människor på väg samtidigt som det finns ett tydligt fokus på säkerhet och att minimera förarens distraktion, säger Anders Tylman-Mikiewicz.


2016-12-19

Påminnelse!

GLÖM INTE LADDA NER APPEN CARPAY!

bild_webb_CarPay

Såhär i juletider vill vi påminna om en superbra grej: Appen CarPay! Med appen kan du hålla perfekt koll på dina Volvokortstransaktioner. Du kan också med bara ett knapptryck aktivera dina bonuscheckar så att de funkar på Tankastationen eller på Tvätta. Har du aktiverat dem så dras de av vid din nästa tankning eller tvätt.

Du får aktuella erbjudanden i appen och har du ett sparkonto, kan du kan enkelt flytta pengar därifrån. Blir du bestulen på ditt Volvokort eller råkar tappa det, går det att spärra kortet direkt i appen. Du kan också höja din kreditgräns om du skulle råka handla för mycket såhär innan jul.

Appen är helt gratis, bara att hämta på Appstore eller Play Butiken.

För bra för att vara sant? Inte CarPay!


2016-12-13

Certifierade Renaultsäljare

Certifierade Renaultsäljare

Nu presenterar vi stolt våra nya certifierade Renaultsäljare: Helene Olsson i Ljungby, Adam Krook i Karlshamn och Anna Gabris i Karlskrona. Efter en gedigen utbildning i Stockholm, fick gänget åka till Paris och genomgå ett omfattande prov för certifiering. Stort grattis alla tre!


2016-12-05

Nya Renault Mégane – nu prissänkt med 10 000:-

Mégane_v4916

Fram till den 23 december kan du köpa nya Renault Mégane till ett fantastiskt pris – från endast 159 900:-, och då ingår både 3 års serviceavtal, 4 vinterhjul och som vanligt 5 års garanti. Erbjudandet gäller för lagerbilar och som inte det vore nog, går priset att kombinera med vår juliga kampanj, Passion for Christmas där du får julmat för 5 000:- när du handlar en ny Renault*.

Ta med dig familjen och kom in till oss för att provköra en riktigt härlig och snygg bil! Redan i grundutförande får du många funktioner som underlättar vardagen – farthållare, DAB-radio med Bluetooth m.m. Med extrautrustning lyfter upplevelsen ännu mer. Sport eller komfortläge? Anpassa körningen med Multi-Sense. På köpet får du allt det där som gör billivet tryggt och bekvämt – 3 års fri service, 4 vinterhjul och 5 års garanti. Och mat för 5.000:-. Det kallar vi en given succé. Välkommen in på en provkörning!​

*kampanjen gäller för privatpersoner fram till den 31 december. Gäller för privatpersoner under perioden 14/11-30/12 2016. Du får ett presentkort som gäller för inköp enligt följande: Köper du din bil i Karlshamn, gäller presentkortet på ICA Kvantum på Korpadalsvägen. Köper du din Renault i Karlskrona, gäller presentkortet på Citygross Karlskrona. Väljer du att handla bilen i Ljungby blir det julmat från Maxi.

 


2016-12-01

Volvo V90 som polisbil får högsta betyget hittills

Polisbil

Volvo V90 polisbil utsattes nyligen för den svenska polisens hårda och omfattande provning. Snittbetyget för de fem testerna blev imponerande 9,2 av tio möjliga. Det betyder att V90 polisbil får det högsta betyget hittills av alla personbilar polisen testat.

De tester som ingår i polisens omfattande körtester är prov av bromsar, konbana, undanmanöverprov, broms med undanmanöver och simulerad utryckningskörning. Testerna gjordes på Volvos provbana i Hällered utanför Borås. Temperaturen låg nära noll, det snöade och vägbanorna var omväxlande blöta och hala. Det vill säga omständigheter som kräver extra av en bil och dess förare.

Det riktiga eldprovet blev det sista testet med simulerad utryckningskörning där bilen kördes i hastigheter upp till 220 kilometer. I testprotokollet står bland annat följande: ”Den samlade bedömningen är att det är svårt att hitta brister överhuvudtaget. Chassi, styrning, fjädring, antisladdsystem och drivlina uppträder exemplariskt. Hastiga filbyten i mycket höga hastigheter känns nästan overkligt enkla, bilen gör som den blir tillsagd och bara ”ruskar” av sig sidokrafterna utan att protestera det allra minsta. Provningen kan sammantaget inte annat än resultera i maximal utdelningspoäng.”

I de övriga fyra testerna fick V90 polisbil betyget nio av tio möjliga.

 

Volvo V90 i polisbilsutförande är specialutvecklad för polismyndighetens behov. Chassit är extra kraftigt, bromsarna är förstärkta och bilen är utrustad med all den utrustning som polisen måste ha. Arbetet med att konvertera en standard V90 till en polisbil tar en dryg vecka och bilarna byggs om på en separat fabrik i Torslanda.

I slutet av första kvartalet nästa år kommer de första V90 polisbilarna att vara klara för att rulla ut på de svenska vägarna. Det pågår också ett arbete med att introducera Volvo V90 polisbil i flera andra länder. Polisen i Norge, Storbritannien och Nederländerna är några av de länder som redan i dag har svenska Volvobilar i sin flotta.

Fotnot:

Volvo V90 polisbil finns med motoralternativen T6 AWD, D4 AWD, D5 AWD.


2016-11-23

 Volvos 90-bilar får viktiga uppdateringar

Volvo Cars kommer med flera viktiga uppdateringar för bilarna i 90-serien som förbättrar säkerheten, drivlinan och uppkopplingsmöjligheterna.

Volvos lösning för integration av smarta telefoner inbegriper redan Apple CarPlay, men hädanefter kommer man även att kunna använda Android Auto via Volvos stora förargränssnitt.

– Volvo Cars är den enda biltillverkaren som har skapat ett gränssnitt med delad skärm, där du kan använda både smarttelefonens och bilens funktioner samtidigt, utan att ändra vy. Detta är i första hand en säkerhetsfunktion som syftar till att göra vårt gränssnitt till marknadens mest användarvänliga. På samma sätt innebär vår over-the-air-uppdatering att du alltid har de senaste kartorna till hands, säger Peter Mertens, Senior Vice President för Research  and Development på Volvo Car Group.

Förutom en sömlös integration för smarta telefoner med stöd för de vanligaste operativsystemen har Volvos 90-serie nu även ett smart trådlöst (over-the-air) system för navigationsuppdatering.

Säkerhet

Volvo Cars har tillämpat sitt säkerhetstänk även på den uppkopplade bilen och skapat två nya webbbaserade säkerhetsfunktioner som nu gör debut i XC90, S90 och V90: varning för hala vägbanor och information om varningsblinkers på vägen. De här funktionerna använder molnet för att skicka säkerhetskritiska data mellan bilar.

Varningssystemet för hala vägbanor ger föraren bättre kunskap om både de aktuella vägförhållandena och förhållandena längre fram genom att anonymt samla in information om underlaget från bilar längre fram på vägen och förvarna förare som närmar sig ett halt vägavsnitt.

Varningssystemet för varningsblinkers informerar förare om andra Volvofordon med påslagna varningsblinkers längre fram på vägen, vilket ger dem möjlighet att sänka farten i tid. Det här är till stor hjälp, särskilt i kurvor med skymd sikt och på backkrön. Dessa två nya molnbaserade säkerhetssystem kommer till en början att lanseras i Sverige och Norge för att därefter även införas på andra marknader.

Blogg v4716

Uppdaterad drivlina

Förutom att förbättra uppkopplingsmöjligheterna och säkerheten har Volvo Cars även skapat flera nya varianter av Drive-E-drivlinan som ger en välfungerande balans mellan bränsleekonomi och körbarhet. Den 4-cylindriga D3-dieselmotorn i kombination med en ny manuell 6-stegad växellåda ger en bränsleförbrukning på 4,3 l/100 km i S90 och koldioxidutsläpp på ner till 114 g/km. En ny 6-stegad automatlåda i kombination med D3-motorn ger koldioxidutsläpp på 114 g/km och 4,3 l/100 km. D3-motorn kan nu även installeras i fyrhjulsdrivna bilar.

Design

I denna uppdatering av 90-serien ingår även en ny exteriörfärg för S90 och V90: Maple Brown.

Produktionen av de uppdaterade modellerna kommer att starta i mitten av november.


2016-11-21

Passion for Christmas – nu kommer tomten!

Passion for christmas v4616

Nu drar vi igång vinterns vassaste kampanj på Renault! Det har nog aldrig varit mera fördelaktigt att handla sin nya Renault just nu! Allt detta får du:

 • 3 års fri service
 • 4 vinterhjul
 • 5 års garanti
 • 5 000:- julmat

Black Friday

Under de senare åren har julhandeln startat upp med ett begrepp från USA, Black Friday. I ren och skär Black Friday-yra kommer här ytterligare ett fantastiskt erbjudande:

 • Väljer du en av våra lagerbilar och slår till den 21/11-3/12, så bjuder vi även på 3 års fri försäkring! Då måste bilen levereras senast den 23/12 2016.

Köper du din nya Renault i Ljungby, handlar du din mat hos ICA Maxi. I Karlshamn är det ICA Kvantum som gäller och köper du din nya Renault i Karlskrona så får du julmat från Citygross. Våra fint julröda och stripade bilar kommer av och till att finnas till beskådan hos de olika mataffärerna. Kontakta gärna våra Renaultansvariga på respektive ort för mer information om kampanjen och de olika bilmodellerna. Kampanjen gäller under perioden 14/11-17/12 2016. Varmt välkommen att köpa årets julklapp hos oss!

Kampanjen gäller för privatpersoner och kan ej kombineras med andra avtal eller rabatter.

2016-11-08

Helgöppet 12-13 november

XC60_Classic_Q4_Ahlberg_1200x520

Fram till den 21 november 2016, får du vinterhjul på köpet till alla nya Volvo utom 90-serien. Ytterligare fina erbjudanden på flera av modellerna, till exempel får du AWD och Automat till XC60 D4 Classic!

Läs allt om alla erbjudanden här

I helgen har vi extraöppet – lördag 10-15 och söndag 11-14. Även butiken är öppen och erbjuder 20% rabatt på hela butikssortimentet* – varmt välkommen!

*Undantag däck, batterier och kampanjprissatta varor.

2016-11-07

Vår senaste snygging – Dacia Duster Black Shadow

Dacia Black Shadow v4416

Kommande helg visar vi stolt upp den senaste modellen av Dacia Duster, Black Shadow Limited Edition. Nu med ännu mer iögonfallande look – svart grill, svarta designelement och svarta aluminiumfälgar. Med stil är du nu redo att ta dig an både storstadsdjungel och granskog.

Läs mer om Black Shadow och de andra modellerna från Dacia här


2016-11-01

Dacia Lodgy – Kungen av 7-sitsiga bilar

Lodgy + Pepparkaksdeg v4416

Missa inte julens filmpremiärer!

Ta med familjen och provkör Dacia Lodgy – De tre första familjerna får 5 stycken Biobiljetter

Läs mer här

Vill du se vår nya film med Lodgy Stepway så hittar ni den på vår Facebook


2016-10-18

Vinterhjul på köpet

V40_v4216

Fram till den 21 november 2016 är det extra förmånligt att köpa en ny Volvo. Till alla nya Volvo (utom 90-serien) får du nu vinterhjul på Volvo Original aluminiumfälg på köpet. Väljer du att finansiera med Volvo Inclusive Billån ingår även 3 års serviceavtal (max 1500 mil/år). Väljer du Volvo Inclusive Privatleasing ingår både 3 års försäkring i Volvia och 3 års serviceavtal (körsträcka max 1500 mil/år).

Vi har just nu fräsiga Volvo V40 med en snål och trevlig dieselmotor, D2, i lager för snabb leverans. Så vill du åka tryggt och säker i vinter – dags att slå till! Varmt välkommen in på en provtur och ta ett snack med våra säljare!

*Med Volvo Inclusive billån, 36 månader, 30% kontant, ränta 3,95%, 45% restvärde efter 36 månader.

2016-10-13

Välkommen till vår monter!

Näringslivsmässa 2016

Idag återfinns vi på Näringslivsmässan i ABB Arena i Karlskrona. Jesper och Fredrik kommer att vara där och visa Nya Volvo V90. Varmt välkommet till vår monter och kläm, känn och beundra en fantastisk bil som vi är mycket stolta över att få sälja!


2016-10-04

Dags att se över dina däck

Nu har dina sommardäck rullat nästan en hel säsong och det kan ha hänt en hel del med dem. Ibland är det till och med läge att byta dem redan innan säsongen tar slut. Eftersom det såhär års ofta är vått på vägen och dessutom ligger en massa hala, vissna löv på vägbanan är det särskilt viktigt med bra fäste.

Volvo samarbetar med de ledande däckleverantörerna och har däck som är perfekt anpassade för varje Volvomodell. Lika viktiga som däcken är fälgarna. Volvo Originalfälgar ger bilen perfekt balans och bromsarna rätt kylning

Volvo har tagit fram en informationsfilm om hur man arbetar med däck, fälgar och däcktjänster. Se nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8L1rWDUjTM&feature=youtu.be

De däcken du inte använder kan du förvara i vårt däckhotell. Rengöring av däck och fälg, montering, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår alltid.


2016-09-30

Vinnare Tipsrunda i Ljungby

Vi vill säga ett stort Grattis till vinnarna i Tipsrundan som vi hade under invigningen i Ljungby:

 • Sten-Olof Johansson från Ljungby
 • Christina Johansson från Värnamo
 • Lina Millborg från Ljungby
 • Bo-Lennart Johansson från Ljungby
 • Peter Melakari från Ljungby
 • Lars-Gunnar Gustavsson från Ljungby
 • Alf Frithiofsson från Ljungby
 • Ulf Engquist från Markaryd
 • Joakim Ljung från Ljungby
 • Fredrik Karlsson från Ljungby
 • Anita Westroth från Ljungby
 • Anders Carlsson från Värnamo
 • Christian Carlsson från Lagan
 • Marita Johansson från Strömsnäsbruk
 • Björn Thulin från Ljungby

Alla vinnare har blivit kontaktade via telefon.


2016-09-27

Renault Pro+ Tour gästar oss i Karlshamn

Renault PRO+ Tour v.3916

Nu kommer Renault Pro+ Tour till oss på Ahlberg Bil! Se utställningen med Renaults smarta specialbyggnationer: Master dubbelhytt, Master serviceinredning, Trafic dubbelhytt, Master volymskåp och skåp med kyla samt två versioner på färdtjänstbilar. Renaults roadshow visar verklgien klart och tydligt att det finns en Renault Transportbil som kan skräddarsys för varje tillfälle och verksamhet.

Alla påbyggare kommer att vara representerade med personal och de har produkter i och runt bilarna. De kommer också att ha specifika erbjudanden för touren.

Ingen föranmälan krävs, har du ett företag eller kör en transportbil är det bara att titta in. Vi delar ut givaways och bjuder på lunch! Välkommen till Påbyggardagarna & Renault Pro+ Tour 2016 på Korpadalsvägen 2 i Asarum

Tid: Onsdag 28 September, kl 10.00-14.00
Läs mer här: http://www.ahlbergbil.se/renault-pro-tour/

Varmt välkommen!


2016-09-26

Stjärnorna är här!

ClioMegane_V3916

Nu är de här, stjärnorna som har huvudrollen i lördagens premiär, Nya Renault Mégane Sport Tourer och Nya, uppgraderade Renault Clio.

På lördag har vi långlördag med filmtema. Alla som provkör en ny Renault, är med och tävlar om en biokväll för två personer – två biobiljetter och en middag för två, till ett värde av 500:-. Ytterligare två vinnare per anläggning vinner två biobiljetter.

Läs mer om bilarna här


2016-09-23

Förälskelse. Igen.

Nu presenteras Renault Clio i en ny, läcker uppdaterad version. Inför lanseringen har man gjort en lite annorlunda reklamfilm som kan leda tankarna till Mr och Mrs Smith. Se den här:

https://www.youtube.com/watch?v=2qVoStLueA8

Nya Clio_v3716


2016-09-22

Sugen på en Volvo XC60?

XC60_Classic_Q3_Ahlbergs_1200x520

Då är det verkligen nu du ska slå till! Vi tror aldrig att det varit mer förmånligt. Just nu är det en uppsjö av kampanjer och erbjudanden som gör att bilen blir extremt prisvärd. Att den sen är supersnygg, en av världens säkraste bilar och fantastiskt skön att köra gör ju inte saken sämre!

Men vänta inte för länge, de flesta kampanjerna varar bara t o m den 3 oktober 2016.

Läs om alla kampanjer och erbjudanden här


2016-09-19

Volvo tackar sina företagskunder i ny kampanj

Renee Voltaire

Volvo Car Sverige tackar sina företagskunder. Detta med en ny och annorlunda kampanj. Matfilosofen Renée Voltaire och Skeppshults VD Jonas Andersson medverkar i varsin dokumentärfilm. Kampanjen kommer att synas digitalt, i social media och i dags- och fackpress.

– Mellan 60-70 procent av vår bilförsäljning är mot företagskunder och tjänstebilsförare. Det gör att svenska företag är oerhört viktiga för oss. Vi vill i vår kampanj för tjänstebilspaketet Business Lease hylla företagandet. Genom våra filmer lyfter vi fram några av de fantastiska historier som finns, säger Holger Pegelow, marknadskommunikationschef på Volvo Car Sverige.

Att välja ut ett par kunder bland de tusentals svenska företag som kör Volvobilar blev ett omfattande researcharbete. Alla företag har en historia att berätta.

-Vi ville hitta de där riktiga eldsjälarna, pionjärerna som driver saker framåt, förfinar och justerar – det är där historien och det riktiga företagandet skapas, säger Holger Pegelow.

Bland alla företagskunderna föll valet till slut på två kandidater – Skeppshultcykeln och Renée Voltaire. Skeppshultcykeln är ett anrikt svenskt företag som sedan 1911 har tillverkat cyklar och betyder mycket för sin hembygd. I dag är Jonas Andersson VD och han driver företaget tillsammans med sin bror. Matfilosofen Renée Voltaire har en tydlig inriktning på sitt företagande och arbetar för hållbar matlagning där det handlar om vegetarisk och ekologisk mat.

-Att vara med i reklamen är det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Först var jag skeptisk. Jag var rädd att det inte skulle bli på riktigt, att jag skulle känna mig regisserad. Men inspelningsteamet var jätteduktiga på att hela tiden få oss att vara som vi brukar, säger Renée Voltaire.

Business Lease är Volvo Car Sveriges erbjudande till företagskunderna där allt finns samlat under ett tak. I Business Lease ingår en ny Volvo, finansiering via Volvo Finans Bank, serviceavtal, försäkring via Volvia och Volvokort.

Den nya kampanjen för Business Lease startar i dag och pågår i första skedet två veckor framöver. Dokumentärfilmerna hittar man på volvocars.se via länkarna:

http://www.volvocars.com/se/agande/agande/volvo-business/business-lease?testimonial=skeppshult

http://www.volvocars.com/se/agande/agande/volvo-business/business-lease?testimonial=voltaire

 

Eller kortversioner på youtube:

https://youtu.be/oY9AMNbRSDg

https://youtu.be/v8sTkBGDLYU

Skeppshult


2016-09-16

Säljstart för Nya Volvo V90 Cross Country

V90CC

Orderböckerna öppna för Volvo V90 Cross Country

Orderböckerna är öppnade för Volvo V90 Cross Country i Sverige. Och redan nu går det också att bygga bilen via hemsidan volvocars.se. Gå direkt till http://byggdinvolvo.volvocars.se/

Igår lanserades Volvo V90 Cross Country för världen. Planerad byggstart för bilen är i slutet av november. I Sverige kostar bilen från 368 000 kronor.

Här är samtliga svenska priser:

Volvo V90 Cross Country D4 AWD 190 hk

Utrustningsnivå Cross Country

368 000 kronor manuell

387 900 kronor automat

Utrustningsnivå Cross Country Plus

393 000 kronor manuell

412 900 kronor automat

Utrustningsnivå Cross Country Pro

433 000 manuell

452 900 automat

Volvo V90 Cross Country D5 AWD 235 hk

Utrustningsnivå Cross Country Plus

442 900 kronor automat

Utrustningsnivå Cross Country Pro

482 900 kronor automat

Volvo V90 Cross Country T5 254 hk

Utrustningsnivå Cross Country Plus

409 900 kronor automat

Utrustningsnivå Cross Country Pro

449 900 kronor automat

Volvo V90 Cross Country T6 320 hk

Utrustningsnivå Cross Country Plus

478 900 kronor automat

Utrustningsnivå Cross Country Pro

518 900 kronor automat


2016-09-15

Smyglansering av nya Clio

Nya Clio_v3716

Nu håller hon på att smyga sig in i våra bilhallar, Nya Renault Clio! Om du var förälskad i den förra versionen så kommer du att bli kär igen!

När du köper en ny Clio eller någon av de andra Renault personbilarna får du 3 års serviceavtal, 4 vinterhjul och som vanligt 5 års garanti.

Just nu får du dessutom 1 års fri försäkring på alla Renault Personbilar. Gäller t o m den 1 oktober och bilen måste registreras senast den 3 oktober.

Vi har även Nya Mègane Sport Tourer på gång – en bil med samma snygga design som halvkombin men med kombins alla fördelar.

Officiell premiär hos oss för båda bilarna lördagen den 1 oktober.


2016-08-31

Invigning i Ljungby!

emmabourne_Ahlbergbil1

Nu är allt klart i våra nya lokaler och det är dags att bjuda in till en rejäl invigningsfest! Kalaset går av stapeln helgen den 3-4 september och vi har öppet kl 10-15 båda dagarna.
Varmt välkommen till Långgatan 25 i Ljungby!
Läs mer vad som händer och om alla förmånliga erbjudanden här 


2016-08-30

Välkommen tillbaka efter sommaren!

Nu har väl de allra flesta börjat jobba igen efter sommaren, och skolstarten är passerad.

Vi på Ahlberg Bil är också igång och ser fram emot en spännande höst. 2016 går mot ännu ett rekordår när det gäller bilförsäljning, man tror att siffrorna kommer att hamna upp emot 375000 nya bilar, vilket är helt fantastiskt! För Volvos del skulle det innebära att man ska sälja ca 75000 bilar, med en marknadsandel på 20%.

Volvo och Ahlberg Bil startar upp hösten med en riktig rivstart – premiär på nya, magiska Volvo V90! En otroligt vacker bil, full med den allra senaste tekniken och som mer än väl klarar att ta över huvudrollen efter utfasade Volvo V70. Rikligt utrustad redan från basmodellen och därefter kan du skräddarsy din bil så du får allt du önskar i form av extra styling, säkerhetssystem och andra finesser.

Dessutom är det riktigt bra erbjudanden på de andra Volvomodellerna. Vad sägs till exempel om fria vinterhjul till alla nya Volvo utom 70- och 90-serien?

Varmt välkommen in i helgen!

V90_OH35_v2_AhlbergBil_1200x520

I Ljungby kör vi invigning av våra nya fräscha lokaler på Långgatan 25. Information om alla våra erbjudanden där, släpps i morgon.


2016-08-25

Rymd och elegans. Välkommen in till oss nästa helg och upplev nya Volvo V90 #MadeBySweden.

O¦êppethelg_Photo_2_Twitter

Läs mer om Premiärhelgen här


2016-08-11

Premiär för Nya Volvo S90 och V90 3-4 September!

S90 och V90 blogg v.3216

Men redan nu finns de i våra bilhallar!

Boka provkörning hos våra säljare.
Eller bara kom hit för att se det senaste inom modern design och teknik från Volvo.

Välkomna!


2016-07-14

Ge dig själv en förmånlig sommar!

liseberg-sommar-2016_600x240
Att packa med ditt Volvo- eller Renaultkort i sommar är en god idé. Du får alltid en bra drivmedelsrabatt och bonus när du betalar med kortet och full kontroll på alla utgifter direkt i mobilen via vår nya app CarPay.

I sommar hittar du t ex fina erbjudanden på Borås Djurpark &Camping, Liseberg, Sembo och resor med färja.

boras-djurpark-camping_600x240

Läs mer här

Stena_Line_sommar2016

Trevlig sommar önskar vi på Ahlberg Bil!

 


2016-07-12

Är du äventyrslysten?

Bildspel_VolvoV60CC_v2816

Välkommen in och provkör Volvos tuffaste bil! Volvo V60 Cross Country har verkligen det mesta av det bästa!

Byggd för alla typer av vägar

Med 65 mm ökad markfrigång och rejäla hjul tar Volvo V60 Cross Country dig tryggt dit du vill. Dessutom är väghållningen minst lika vass som hos systermodellen Volvo V60. Resultatet är en bil som fungerar lika bra på sommartorra kurviga vägar som den gör på en gropig grusväg full av snö. Att designen är vrålsnygg och att det är gott om utrymme i den, gör att den blir väldigt svår att motstå.

Du som inte kört den ännu, kom in och testa. Vi lovar att du inte blir besviken! Och vill du inte låta äventyret vänta så har vi just nu fem stycken Volvo V60 Cross Country i lager – två med AWD och tre utan.


2016-07-05

Känn dig speciell!

Banner Clio Lozenge v1816

Gör det i fräsiga Clio Lozenge. Du kommer att vara speciellare än de flesta eftersom det allt som allt bara finns 200 st såna bilar. Finns i svart och elfenbensvit, supersnyggt vilket som. Läs mer här


Vi hjälper till att hjälpa!

Stödkassen

När vi invigde anläggningen i Karlskrona, skänkte vi 50:- till Stödkassen Karlskrona för varje e-postadress vi fick in. I fredags överlämnades vår gåva!
Många, många ville vara med och hjälpa, och det slutade med att vi fick ihop 448 mailadresser. Sammanräknat blev det då 22.400:- som Stödkassen Karlskrona ska använda till att hjälpa behövande.
Vi är väldigt glada över att kunna hjälpa Stödkassen att hjälpa flera!


2016-06-30

Det gamla möter det nya!

S90_på_Nostalgia_v2616

På lördag den 2 juli, går Nostalgia Festival av stapeln i Brunnsparken Ronneby. Årets tema är Volvo 140 firar 50 år, eftersom det gått 50 år sedan första Volvo 140 rullade ut från Torslanda-fabriken.

Svenska Volvo 140-klubben kommer även presentera en Volvo 140 från varje årsmodell under tillverkningsåren 1966-1974.

I anslutning till detta, finns Volvo på plats med Nya Volvo S90. Dessutom kommer Ahlberg Bil att ställa ut några andra nya Volvobilar. Det kommer att bli en intressant kontrast mellan alla de fantastiska gamla bilarna och dessa alldeles nya modellerna.

Kom och hälsa på oss i vår monter! Du kan tävla i vår frågesport och har du tur kan du vinna en fri weekend med Nya Volvo S90.

Vill du läsa om Nostalgia? Klicka här

Varmt välkommen till Nostalgia!


2016-06-27

Se Zlatans känslosamma resa med familjen till Rosengård

Zlatan Ibrahimović says goodbye to Swedish national football team in new Volvo V90 film

Zlatan Ibrahimović says goodbye to Swedish national football team in new Volvo V90 film

Zlatan Ibrahimović har efter femton år spelat sin sista match tillsammans med det svenska landslaget. Nu visas avslutet och resan tillbaka till Sverige i en känsloladdad film kallad ”Epilogue”, tillsammans med Volvo Cars.

Filmen är en fortsättning på den tidigare uppmärksammade Volvokampanjen för nya Volvo V90 som hade namnet ”Prologue”. Den visade Zlatans förberedelser inför sommarens fotbollsfest.

I filmen tar Zlatan farväl av fansen och arenan innan han möter familjen för en bilresa i nya Volvo V90 tillbaka till Sverige och Rosengård. I en stark scen är Zlatan i sitt gamla bostadsområde. Han hänger upp landslagströjan på planen där fotbollskarriären tog sin början.

– Det var förstås mycket känslor med när vi gjorde filmen.  Det är dags för mig att hänga upp tröjan och lämna över till nästa generation. För mig handlar det om att blicka framåt, inte bakåt. Det är en ny resa som börjar, både för mig och Volvo, säger Zlatan Ibrahimović.

– Vi är stolta över att vi har fått vara med och skildra och hylla detta personliga ögonblick i Zlatans liv och karriär. Han är en viktig och stark symbol för Sverige, både här och utomlands.  Zlatan har visat att man kan fortsätta vara trogen sina värderingar och sitt ursprung, säger Anders Gustafsson, Vice Presiden för EMEA, på Volvo Car Group.

Musiken är även denna gång specialskriven för filmen av Hans Zimmer, världsberömd kompositör och producent av musiken bakom en mängd stora Hollywoodfilmer såsom Gladiator, Lejonkungen och Pirates of the Caribbean. De två musikstyckena bär samma namn som filmerna, ”Prologue” och ”Epilogue”.

Den första kampanjfilmen väckte stor internationell uppmärksamhet. De olika versionerna har setts mer än 15 miljoner gånger och resulterat i drygt 800 artiklar över hela världen.

Se filmen här


2016-06-22

Volvo Cars lanserar sportiga S90- och V90-R-Design-modeller

Volvo S90 R-design Studio

Volvo S90 R-design Studio

Volvo Cars lanserar R-Design-modeller av nya Volvo S90 och V90 som hämtar sin inspiration från Volvos prestandastarka banracingbilar.

En central del hos Volvo S90 och V90 i R-Design-utförande är det avancerade sportchassit som ger en intensiv och förfinad körupplevelse kombinerat med enastående väghållning.

Modellerna i R-Design-serien har ett nydesignat frontparti med dimljus som är integrerade i spoilern samt en unik grill och dekorlister i pianolack både fram och bak. En ny femekrad, mattsvart fälg i utförandet Diamond Cut bidrar till prestandakänslan.

Ett stort antal stylingdetaljer ingår på insidan – från unika dekorlister, pedaler och mattor till de sportiga skålade stolarna och specialratt, samt ett exklusivt och ljusstarkt belysningspaket som exakt visar omsorgen om detaljerna.

Orderböckerna är öppna för beställning av Volvo S90- och V90 R-Design-modellerna.

Volvo V90 R-Design Studio

Volvo V90 R-Design Studio


2016-06-15

Var med och förändra Sverige

– en sladd i taget! Gå med i Renaults nya initiativ Elbnb och ge någon
möjligheten att ladda sin elbil hemma hos dig. Det enda du behöver är ett eluttag.


Läs mer här: http://elbnb.stage.humbl.be/


2016-06-13

Ny version av populära Renault Clio

Nya Clio Facelift v2416

26 år och 13 miljoner bilar efter lanseringen av den allra första Renault Clio, kommer nu en facelift av den fjärde generationens Clio. Nya Clio lanserades 2012 och blev startskottet för Renaults nya designidentitet, skapad av chefsdesigner Laurens van den Acker.

Grillen är omdesignad i fronten och har breddats nedtill för att få en mer modern känsla. Bakpartiet har också fått ny utformning och känns mer robust. Interiört blir det nya klädslar och bättre stoppning i stolarna, bland annat.

Media Nav och R-link får en uppdatering och det blir också möjligt att få R & Go radio med smartphone applikation till instegsmodellen Life. Dessutom lanseras nu Clio med Bose ljudsystem (tillval på vissa versioner). Parkeringssensorer och handsfree parkering är också nyheter i senaste versionen av Nya Clio.

De största förändringarna förutom vissa designelement, ligger framför allt under huven.

Fyra nya färger lanseras tillsammans med nya fälgar, vilket ökar möjligheten att anpassa utseendet på Nya Clio.

Nya Clio lanseras i Sverige efter sommaren. Priser är ej fastställda i dagsläget.


Vinnare i Volvo World Golf Challenge

I lördags var det dags för klubbtävling på Lagans Golfklubb i Ljungby. Följande lyckades kvalificera sig till regionfinalen på Varbergs Golfklubb den 18 augusti:

Herrklassen: Hans Strandqvist och Johan Karlsson
Damklassen: Anita Andersson och Anneli Roubert

Vi önskar er allihop lycka till på regionfinalen!

VWGC_kampanjbild_2
OBS, det är ingen av vinnarna som syns på bilden.

2016-06-01

Världspremiär för Nya Renault Talisman

Talisman_v2216

Plötsligt känns vägen som ny! Faktiskt är det sant när du sätter dig i Nya Renault Talisman. Suverän smidighet och väghållning med 4Control fyrhjulsstyrning är en ren glädjeupplevelse. Lägger du sen till den vrålsnygga designen och det faktum att bilen är extremt rymlig, svär vi på att du kommer att bli lika förälskad som vi, när du tagit plats i den.

Vi är väldigt stolta över att få introducera denna nya medlem i Renaultfamiljen, och är övertygad om att den kommer att bli en veritabel succé. Vi firar med en långlördag i Karlskrona och Karlshamn nu på lördag, den 4 juni kl 10-15. Varmt välkommen att bli kär!


2016-05-30

Volvo och Zlatan i ny kampanj om att våga tänka annorlunda

Zlatan i Paris 

– Lanserar nya Volvo V90 med specialskriven musik av Hans Zimmer

Ikväll premiärvisas det nya samarbetet mellan Volvo Cars och Zlatan Ibrahimović, återigen under parollen ”Made By Sweden”.  Vi möter Zlatan i hans hemstad Paris under förberedelserna för Europas stora fotbollsfest i sommar.

Kampanjen kommer rulla över hela Europa under sommaren och lanserar nya Volvo V90, tronföljaren till V70 som nyligen gick ur produktion. Kampanjen visar betydelsen av att våga tänka annorlunda och vara trogen sina värderingar.

– Här finns många likheter mellan Zlatan och Volvo. Volvo V90 markerar en viktig milstolpe i Volvos transformation. Den visar det fokus Volvo har inom områden som design, hög säkerhet och smart funktionalitet. Vårt svenska arv har givit oss en särställning och gjort att vi känner en styrka i att gå vår egen väg. Vi har inte kommit hit genom att göra som alla andra, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

-Jag är glad över att jobba tillsammans med Volvo Cars igen. Jag har sett de nya bilarna, jag har kört och testat dem. Och jag tycker de är fantastiska. Precis som mig har Volvo gått sin egen väg och vågat tänka annorlunda. Förra kampanjen vi gjorde var bra, men den här gången är den Made By Zlatan, säger Zlatan Ibrahimović.

Kampanjen är ett nytt samarbete mellan Volvo Cars och Zlatan efter den framgångsrika kampanjen för Volvo XC70 2014 där Zlatan tillsammans med sin familj hämtade kraft i den svenska fjällvärlden. I filmen gjorde Zlatan en ny version av den svenska nationalsången signerad Max Martin, en version som då gick rakt upp i toppen av den svenska Digilistan.

Musik till filmen är specialskriven för Volvo Cars av Hans Zimmer, den världsberömde kompositören och producenten av filmmusiken bakom en mängd stora Hollywoodfilmer.

– Jag har alltid varit ett stort fan av svenska ikoner som Abba och Zlatan. I det här projektet med Volvo Cars och Zlatan har jag fått uppleva det bästa av Sverige. Att få arbeta tillsammans har verkligen varit givande, säger Hans Zimmer.

Den nyligen introducerade Volvo V90 har fått ett mycket positivt mottagande från media över hela världen. Den bygger vidare på Volvo Cars tradition med herrgårdsvagnar, som började för över 60 år med Volvo Duett. Med V90 tar Volvo premiumkombin ett tydligt steg framåt med avseende på estetik, material och detaljer, samtidigt som bilen lever upp till alla de praktiska krav som ställs på en kombi.

Volvo Cars har även jobbat hårt med att förbättra kördynamiken i den nya modellen. Resultatet är en helt ny körupplevelse som karakteriseras av tydligare kontroll och förutsägbarhet.

Se filmen ikväll, måndagen den 30 maj klockan 20.15

På TV4, i halvlekspausen av fotbollsmatchen mellan Sverige och Slovenien

www.volvocars.se och i Volvo Car Sveriges sociala medier:

www.facebook.com/volvocarsverige

www.twitter.com/Volvocarsverige

www.instagram.com/volvocarsverige

www.youtube.com/VolvoCarsSweden


2016-05-27

På plats i vår nya anläggning i Ljungby

Gruppbild_Ljungby_V2116

Nu är vi äntligen på plats i våra nya lokaler på Långgatan 25. Allt är inte klart så vi ber om överseende om det är lite rörigt ett tag till. Vi har fått en mycket större bilhall med väldigt bra möjligheter att visa våra fina bilar. Vår ekonomiavdelning har fått en egen våning med utsikt över bilhallen och verkstaden är också riktigt fräsch. Man håller som bäst på att färdigställa Marknadsplatsen och vi väntar med spänning på den sista inredningen till Volvo- och Renaulthallen.

Vi planerar en ordentlig invigningshelg men du är självklart varmt välkommen redan nu att se hur vi har det.


2016-05-23

Massor av viktig säkerhet i din vindruta

glas2

När Volvo utvecklade säkerheten i din bil valde man att placera omfattande teknik i vindrutan. Därifrån styrs bland annat funktionerna för trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms. Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. Så om du behöver byta eller laga den, välkommen att kontakta oss på Ahlberg Bil. Här används bara Volvo Originaldelar och viktig kalibrering av säkerhetssystemen ingår, precis som när bilen byggdes.

Filmen Volvo Glas är en informativ film som beskriver hur vindrutan hänger ihop med bilens säkerhet och varför man ska besöka en Volvoverkstad om man ska byta eller laga den.

Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=W3obgRg9nHA

Just nu: Byte av vindruta 1600:- eller lagning av stenskott 100:-, för alla privatpersoner med Volvia Försäkring.


2016-05-20

Nu flyttar vi!

Idag, i morgon och på söndag flyttar vi från vår tidigare anläggning i Ljungby. Därför har vi helt stängt dessa dagar. På måndag slår vi upp portarna i vår nya lokal på Långgatan 25. Det kommer säkert fortfarande att vara lite rörigt och vi hoppas att du har överseende med det.

En rejäl invigningshelg planeras men du är varmt välkommen redan nästa vecka och se hur vi har det!

Flyttröra Ljungby

Som du ser är det inte riktigt klart än. Samtidigt som vi bär in våra lådor, håller hantverkarna på att fixa i ordning det sista. Det kommer att bli hur fint som helst, vi är väldigt stolta och glada över att kunna representera Volvo och Renault i så fantastiska lokaler i framtiden!

I Karlshamn och Karlskrona däremot, har vi extra helgöppet – lördag 10-15 och söndag 11-14. Då visar vi Nya Volvo V40 2017. Varmt välkommen!


2016-05-18

Volvo premiärvisar nya serien med mindre bilar

Konceptbil 40-serien

Volvo Cars premiärvisade i dag två nya konceptbilar som ger varumärket en ny, djärvare riktning. Det var samtidigt en milstolpe i den officiella lanseringen av företagets nya globala strategi för mindre bilar.

De nya konceptbilarna i 40-serien bekräftar för första gången Volvos ambition att expandera på den stora och lukrativa globala marknaden för mindre premiumbilar. Det tänker de göra genom att kombinera djärvare formgivning både exteriört och interiört med branschledande kommunikationsteknik, elektrifiering och autonom körteknik.

De nya konceptbilarna blir de första bilarna som byggs på Volvos nya CMA-plattform (Compact Modular Architecture). Den är speciellt utvecklad för mindre bilar och öppnar för en framtid med djärvare design och teknik.

– Alla bilar i vår produktfamilj har en egen, unik karaktär, precis som medlemmarna i en riktig familj. CMA har hjälpt oss att fånga något speciellt, något ungdomligt, i våra nya konceptbilar. De har en energi, en nytänkande och spännande urban profil som skiljer dem från mängden. Vi kommer att se mer av detta i framtidens mindre Volvobilar, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design, på Volvo Cars.

I Volvos nya globala program med mindre bilar ingår en helt eldriven bil och en laddhybrid med Twin Engine, helt i linje med företagets ambition att elektrifiera hela produktportföljen. Volvo räknar med att ha sålt totalt upp till en miljon elektrifierade bilar globalt till 2025. Den nya elektriska drivlinan blir startskottet för ännu ett spännande kapitel i Volvos historia, säger Dr Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development.

Utöver den djärvt designade exteriören och de elektrifierade drivlinorna kommer de nya bilarna även att erbjuda ett komplett utbud av innovativa uppkopplade tjänster plus världens mest avancerade standardpaket med säkerhetsfunktioner och banbrytande skandinavisk interiördesign.

– De nya bilarna i 40-serien har potential att förbättra vår marknadspenetration i ett viktigt, växande segment. Det elektrifierade drivlineprogrammet, som omfattar både en ny kompakt laddhybrid med Twin Engine och en ren elbil, är centralt för CMA-arkitekturen, säger Volvos vd och koncernchef Håkan Samuelsson. Han tillägger att produktionen av den nya 40-serien beräknas komma i gång under 2017.


2016-05-04

Volvo World Golf Challenge 2016

VWGC_kampanjbild_2

För andra året i rad arrangeras Volvo World Golf Challenge hos Lagans Golfklubb i Ljungby.

Tävlingen går av stapeln lördagen den 11 juni.

Ta chansen att var med och tävla om fina priser samt att tävla om plats en plats i Världsfinalen!
(Förra årets final arrangerades i Sydafrika)

Så här går det till:

KLUBBTÄVLING
Ett damlag och ett herrlag går från klubbtävlingen vidare till regionfinal. Volvo World Golf Challenge i Sverige spelas som fyrboll (bästboll) med en dam- och en herrklass. Alla spelare måste uppnå 18 års ålder under 2016.

REGIONFINAL I AUGUSTI
Tre regionfinaler planeras runtom i landet med SGF-certifierade domare som dömer tävlingarna. Tre damlag och tre herrlag går vidare från respektive regionfinal.

SVERIGEFINAL PÅ GÖTEBORGS GK  DEN 15 –17 SEPTEMBER
I Sverigefinalen tävlar 22 lag (11 herrlag och 11 damlag) över 36 hål. Vinnarna i respektive klass blir kvalificerade till världsfinalen!

VÄRLDSFINAL
I världsfinalen får våra svenska vinnare möjlighet att mäta sina krafter mot spelare från drygt 30 nationer. Finalen kommer att spelas våren 2017. Vilket land, bana och datum som gäller är ännu inte fastställt.

HÄR kan du läsa mer om tävlingen
Anmäl dig HÄR 


Barnsäkerhetens dag 12 maj

För åttonde året i rad genomför Volvia tillsammans med NTF Barnsäkerhetens dag på förskolor runt om i landet. Fler än 250 000 barn har deltagit genom åren och dagen brukar uppmärksammas i media. I år är det deltagarrekord och över 50 000 förskolebarn är anmälda!

Nu finns det en film med enkla instruktioner om hur man monterar bilbarnstolen på ett säkert sätt.
Se nedan, så vet du att ditt barn åker tryggt och säkert i bilen!


2016-04-28

Bilvisning hos Jaktia

Nu finns vår säljare Tommy Olsson på plats hos Jaktia i Svängsta med Dacia Duster och Dacia Dokker Van. Välkommen dit och provkör, ställ frågor och kläm/känn på våra bilar.
Dacia hos Jaktia v1716


2016-04-27

Full fart i Ljungby

Knappt hinner vi landa efter en fantastisk invigningsfest i Karlskrona, förrän vi börjar se fram emot nästa kalas! Nu byggs det för fullt på vår nya anläggning i Ljungby. Vi flyttar lite längre ut på Helsingborgsvägen och kommer att få mycket större plats och bättre möjligheter att exponera våra fina bilar. Även i verkstaden blir det en jättebra kund- och arbetsmiljö.
Än är det en bit kvar, men man kan redan nu ana vilken rymd och härligt ljus det blir i nya bilhallen. På övervåningen som inte heller är klar, kommer vår ekonomiavdelning att husera, med fin utsikt över Volvo- och Renaulthallen.
Bilhall_Ljungby_v1716


2016-04-22

22 400 kronor till Stödkassen Karlskrona

vinst

Under invigningen i Karlskrona fick besökarna fylla i sina kontaktuppgifter för att delta i utlottningen av fina priser. För varje insamlad kontaktuppgift valde vi att skänka 50 kronor till Stödkassen Karlskrona.
Totalt vale det 448 personer att lämna sina uppgifter. Vilket innebär att 22 400 kronor skänks till Stödkassen Karlskrona.

Vi vill säga Grattis till vinnarna i utlottningen:

Sofia Petersson – 4 stycken sommardäck från Goodyear
Monica Ottosson – En mobil laddare från Volvia
Kenneth Persson – Bilvårdshink
Eva Petersson – Bilvårdshink
Sigrid Johansson – Sportbag från Castrol
Pernilla Alvefjell – Sportbag från Castrol
Fredrik Winkler – Polermaskin från Lahega
Josefine Westerholm – Polermaskin från Lahega
Bertil Johanesson – Polermaskin från Lahega
Ulrika Nilsson – Bilweekend med en Renault
Anders Ericsson – Bilweekend med en Volvo
Karl-Anders Larsson – Bilweekend med en Dacia
Zamo Ali – Hörlurar från Volvia
Anders Folkesson – Polermaskin
Jenny Fagö – Hörlurar från Volvia
Mathias Persson – Mobil laddare från Volvia
Henrik Tibblin – Mobil laddare från Volvia
Lars-Åke Larsson – Bilvårdspaket Mellan
Anna Ringberg – Hörlurar från Volvia
Torsten Olausson – Bilvårdshink

Alla vinnare kommer att bli kontaktade via telefon.


2016-04-21

Volvos kampanj Vintersaga vinner Guldägg

Volvo Car Sverige tog hem ett Guldägg för kampanjen Vintersaga i kategorin Film.

– Det är vi mycket stolta över. Film är den mest prestigefyllda kategorin i tävlingen, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

Kampanjen Vintersaga är en hyllning till Sverige och svenskarna under den tid på året när allt visar sig från sin allra tuffaste sida. Men det är också just dessa kärva förhållanden som gör att Volvo Cars bygger de bilar företaget gör. De poetiska och episka vinterbilderna som visar Sverige från norr till söder ackompanjeras av Ted Ströms melodi Vintersaga i en ny version signerad Oscar Linnros och Amanda Bergman. Medverkar gör också Börje Salming, Emma Green, Jason Timbuktu Diakité och Carin Rodebjer. Bilarna som lyfts fram i kampanjen är Volvo V70, XC70 och XC60.

-Vi skapar våra kampanjer under begreppet Made By Sweden. För oss är det viktigt att visa fram vårt ursprung. Det ger varumärket styrka och visar omvärlden den grund vi arbetar utifrån som biltillverkare, säger Per Carleö.

Juryns motivering för attt ge ett Guldägg till Vintersaga: ”Sverige är vidrigt. Det är mörkt, det är kallt, det är grått och det är trist. Det är på fullt allvar en förolämpning att bara gå ut genom dörren i nio månader av tolv. Men mitt i allt detta mörker och vemod finns det tydligen en idé. En idé som är så stark och så vacker att den tränger undan allt annat och lämnar en med en bisarr känsla av värme. Och stolthet.
Tack för inget, Sverige. Tack för allt, Volvo.”


2016-04-18

Succé i Karlskrona

Först vill vi börja med att tacka alla er som tog er tid att besöka oss i helgen – vi har aldrig förr haft så många gäster hos oss på en gång! Och något som vi tyckte var extra roligt var att vi hade så många små besökare. Aktivgruppen som hade hand om barnaktiviteterna, var väldigt proffsiga och det var riktigt kul att se alla små tigrar, fjärilar och Spiderman som sprang runt och gjorde godisjakten med ett ballongdjur under armen.
Aktivgruppen_lektanter

Sen måste vi be om ursäkt att vi inte hann prata med alla våra besökare. För att ingen ska ha missat att utnyttja vårt erbjudande med en Ahlberg Bil Weekend vid köp av en Volvo V70 eller XC70 Classic, väljer vi att förlänga det till att gälla till den 30 april 2016. Samtidigt så utökar vi det till att även omfatta Volvo V60 och V60 Cross Country. Erbjudandet gäller fortfarande för privatpersoner, endast bilar i lager av årsmodell 2016. Antalet bilar är begränsat.

Det fina Renaulterbjudandet gäller t o m den 30 april.

Fullständig information om våra erbjudanden finns här

Och du som inte hade möjlighet att komma in i helgen – varmt välkommen in när du vill!


2016-04-14

Finbesök i Karlskrona under invigningen

Vi hälsar fräsiga och sportiga Nya Renault Talisman välkommen på invigningsfest! Nu har du chansen att få en exklusiv förhandstitt på den nya medlemmen i Renaultfamiljen. Officiell introduktion är inte förrän den 4-5 juni. Vill du se henne är det säkrast att komma på lördag. Redan på söndag reser hon vidare, riktigt hur dags hon lämnar oss vet vi inte.

talisman-estate-galerie-media-06


2016-04-13

Lite mer om helgens invigning!

Igår hade vi en superhärlig personalkväll med våra medansvariga, deras respektive och hemmavarande barn. Idag har vi haft en riktigt trevlig lunch för våra generalagenter, leverantörer och andra samarbetspartners.

Lördag och söndag är det dags för alla er kunder att komma och besöka oss. Vi bjuder in till en stor familjehelg där vi hoppas att både stora och små ska ha det riktigt trevligt. De små får köra elbilar, bygga ballongdjur eller pyssla medan de stora kan passa på att göra sitt livs affär. Klicka här för att läsa allt om invigningen och alla erbjudanden vi har.

Varmt välkommen!


2016-04-08

Dags för invigning – äntligen!

Invigning

Som vi har längtat och väntat! Nu håller vi på med det sista ”fixet” innan det är dags att öppna portarna på riktigt och dra igång invigningskalaset. Den vackra Volvo-, Renault- och Daciahallen håller på att fyllas med visningsbilar och i begagnathallen kan man se ett antal fräscha begagnade bilar på plats.
Verkstaden har varit igång ett bra tag och våra duktiga Personliga Servicetekniker börjar bli ordentligt varma i kläderna. Rekonden är redo att startas upp och skadeverkstaden är också klar.
Butiken har byggts om till en Marknadsplats. Vår personal kan knappt vänta på att få hjälpa dig med allt du behöver till din bil.
Nästa helg är det stor familjehelg. Alla aktiviteter och erbjudanden släpps på måndag. Så då får du ha ögon och öron öppna, så du inte missar att göra ditt livs affär!


2016-04-07

Renault på Catwalken!

Just nu befinner sig våra Renaultbilar Kadjar och Mégane strax utanför Scandic Hotel i Karlskrona. Där inne är det en stor modevisning med massor av lokala aktörer och många nyfikna gäster. Här kollar man in de allra senaste trenderna – och då är våra bilar precis på rätt plats! Supersnygg design och den allra senaste tekniken, precis som mycket annat som visas ikväll.
Renault på modevisning v1416


2016-03-30

Fira våren med oss i Sölvesborg på lördag!

DSC04371

Vi firar ordentligt med följande:

 • Hjulskifte, drop-in. Samtidigt bjuder vi på en vårkoll.
 • Bilvisning. Passa på att kolla in det senaste från Volvo, Renault och Dacia.
 • Provkörning. Du som provkör blir bjuden på lunch för 2 personer på restaurang Kvarnen.
 • 20% rabatt på butikssortimentet (ej däck, batterier och kampanjvaror).
 • Happy Hour på Tanka. 20 öre extra rabatt för dig som tankar med Volvokortet.
 • Halva priset på automattvätt för dig med Volvokort. Istället för den ordinarie rabatten på 20%.
 • Teckna Volvokort så får du 1:- rabatt i 100 liter.
 • Korv med bröd.

Vi finns på plats lördag kl 10-15. Varmt välkommen!


2016-03-17

S60 och V60 Dynamic Edition kompletterar körglädje med design

Alldeles snart kommer en specialmodell av S60 och V60! Bilarna har flera uppdaterade designdetaljer både in- och utvändigt som ger extra dynamik.

Volvo S60 och V60 erbjuder en unik mix av körglädje samt den komfort och säkerhet som bara Volvo kan leverera.

Interiören i S60 och V60 Dynamic Edition består av sportlädersäten i off black eller en mjuk beige ton, som kompletteras med ett svart innertak. Ratten, som nu kan beställas med uppvärmning, har en kontrasterande design och ger en snygg interiör samt en lyxig känsla. Och växelspaksdamasken har även den en kontrasterande söm. Två dekorlister kommer att erbjudas: Milled Aluminium som standard och Piano Black som tillval.

Volvo V60 Edition

Volvo V60 Dynamic Edition

När det kommer till exteriören kommer det att finnas flera nya färger, däribland Mussel Blue och Luminous Sand som nyligen setts på nya Volvo S90, V90 och XC90. S60 och V60 Dynamic Edition kommer att erbjudas med två nya fälgar, 17-tums Diamond cut Rodinia eller 18-tums Tucan, som ger bilen en dynamisk design och känsla.Vid introduktionen i Sverige kommer först 18-tumsfälgarna. 17-tumsfälgarna kommer senare.

På samma sätt som de nya svartblanka fälgarna har Dynamic Edition-modellerna flera svarta högglansiga detaljer, såsom inlägg i stötfångaren fram och bak, och i grillen, som är förstärkt med vågräta kromlister. Edition-modellerna kommer dessutom med integrerade avgasrör, infällbara sidospeglar och parkeringshjälp (bak) som standard.

Fotnot: Det blir möjligt att bygga Volvo S60 och V60 Dynamic Edition på http://byggdinvolvo.volvocars.se/ med start från vecka 13.


2016-03-14

Välkommen på premiär!

Äntligen är det dags att presentera nya Renault Mégane! En modell som ett tag känts lite udda jämfört med de andra Renaultmodellerna, men som nu verkligen hittat sin plats! Bilen är fantastiskt vacker och inte bara det – den är precis lika säker, praktisk och snål som övriga Renaultbilar.

Hemsida_Mégane_v1116

Kom på premiär på lördag! Vi har långöppet kl 10-15. Du som bokar en provkörning av nya Renault Mégane på lördag, bjuder vi på två biobiljetter. Biljetterna får du efter provkörningen.

Varmt välkommen!


2016-03-10

Säljstart!

Nu har vi öppnat orderböckerna för Nya Volvo V90! Och faktum är att vi redan sålt en. Vill du vara tidig med att åka runt i Volvos fantastiska nya flaggskepp, kan du alltså redan nu teckna dig för din blivande favorit!

Volvo V90 Location 7/8 Rear

Vansinnigt vacker bil!

Äntligen är våren på väg!
Ett säkert vårtecken är att vår sommardäcksbilaga nu är ute. Klicka här för att se ett urval av de däck vi erbjuder. Självklart har vi däck till alla bilmärken. Glöm inte att boka tid för ditt hjulskifte, så du får den tiden som passar dig bäst.

Slutbesiktningen av vårt bygge i Karlskrona

Den 29 februari hade vi slutbesiktning av vårt nya fina hus i Karlskrona. Allt gick bra och nu ska all inredning börja monteras och sättas på plats – sen är det dags för invigning! Invigningen blir helgen den 16-17 april. Mer info kommer!


2016-03-08

Äntligen – introduktion av nya Renault Mégane!

Äntligen är det dags att introducera nya Renault Mégane! Våra säljare Helene, Anna och Robin är idag i Åre och lär sig allt om den nya bilen. Självklart bjöds det på högtidlig avtäckning! Lördagen den 19 mars är det dags för oss att presentera nyförvärvet. Mégane har länge känts lite som en outsider i förhållande till de andra fräsiga modellernas designspråk. Nu är det slut på det, den uppdaterade Mégane passar förnämligt in i modellprogrammet.

Nya Mégane i Åre v1016

Och som grädde på moset fick man även en ordentlig förhandstitt på spännande Renault Talisman som introduceras längre fram i år – fantastiskt vacker bil!

Nya Talisman i Åre v1016

Vi vill också passa på att gratulera Larmsec till sin nya Dacia Dokker Van! Tack för att vi fick äran att leverera den, vi hoppas att ni ska få mycket nöje och nytta med er nya bil!

larmsecleverans


2016-02-24

Smygtitt på Nya Renault Scénic

Nya SCENIC avtäcks på bilsalongen i Geneve den 1 mars av koncernchefen Carlos Ghosn och chefsdesigner Laurens van den Acker för allmänhet och press, men redan nu har det läckt ut fräsiga bilder!
Nya_Scénic_v0816

Ett antal styling-detaljer förhöjer nya SCENIC utseende och ger modellen ett dynamiskt uttryck. Jämfört med föregångaren har markfrigången höjts och överhänget bak har kortats ned samtidigt som bilen fått en solidare hållning tack vare bredare spårvidd fram och bak. Nya SCENIC kommer med distinkta ljussignaturer med C-formade strålkastare som drar fördel av LED Pure Vision-tekniken

För första gången, liksom på Nya Espace, har bilen fått en tre-delad vindruta som erbjuder panoramavy och ökad sikt.

Visst är den snygg?


Volvo Cars ger Volvo V40 ett ansiktslyft

Volvo Cars uppdaterar storsäljarna Volvo V40 och V40 Cross Country till Volvos design för modellåret 2017 med nya interiörer över hela linjen.

Volvo V40 T4 Momentum Studio 3/4 Front

Centralt för uppdateringarna av exteriören för det nya modellåret är nytt grillgaller med ett visuellt kraftfullare järnmärke – Volvos logo. Uppdateringen innebär även att V40 utrustas med de nya strålkastarna Tors hammare – med LED-ljus – vilket ger bilen ett distinkt utseende som den delar med bilarna i Volvos nya 90-serie.

I uppdateringen av exteriören ingår en utökning av färgprogrammet för Volvo V40 med fem nya färger, däribland helt nya Amazon Blue och Denim Blue, liksom tre färger som sedan tidigare har kunnat fås på andra modeller i Volvo Cars modellprogram: Bursting Blue, Mussel Blue och Luminous Sand.

V40 får även de nya märken som lanserades först på XC90 och som synliggör inredningsnivåer och varianter, samt totalt åtta nya fälgar till modellerna V40, R-Design och V40 Cross Country.


2016-02-18

Volvo Cars presenterar nya herrgårdsvagnen V90 – smakfull och mångsidig

Volvo V90 Studio Profile

Volvo V90 Studio Profile

I dag presenterades nya och efterlängtade Volvo V90 i Stockholm. Smakfulla och mångsidiga V90 är den senaste premiummodellen i 90-serien från Volvo, vid sidan av prisbelönta SUV-modellen XC90 och den nyligen lanserade premiumsedanen S90.

Vill du se avtäckningen? Klicka här

V90 bygger vidare på Volvo Cars tradition med herrgårdsvagnar, som började för över 60 år med Volvo Duett. Med V90 tar Volvo premiumkombin ett tydligt steg framåt med avseende på estetik, material och detaljer, samtidigt som bilen självklart lever upp till alla de praktiska krav som ställs på en kombi.

Nya V90 är den tredje bilen i Volvos 90-serie med premiumbilar som byggs på företagets specialdesignade skalbara och modulbaserade SPA-plattform. Plattformen har lett till många nya möjligheter när det gäller bilarnas design, konstruktion och utrustning.

Nya V90 har den halvautonoma körfunktionen Pilot Assist, det mest avancerade standardsäkerhetspaketet på marknaden, detektering av stora djur, avkörningsbegränsare och ledande uppkopplingsteknik där mobiltelefonen integreras med Apple CarPlay.


2016-02-16

Vinnare korad i provkörningstävlingen på City Gross!

Så var vinnaren korad i provkörningstävlingen vi hade på City Gross för ett par veckor sedan. Ett stort grattis till Anette Hammarstrand – du har vunnit en matkasse till ett värde av 599:- hos City Gross! Presentkortet är på väg till dig med posten.


Privatleasa en Renault Clio från 1.699:-/mån!

Bild_landningssida_privatleasing_v0616

Nu är det verkligen så att man tror att man drömmer! Att man ska kunna köra fräsiga Renault Clio för 1.699:-/månad låter för bra för att vara sant men faktiskt så är det möjligt. Priset avser en 75 hk Clio Expression. Vill du ha en större motor kan du lägga till 200:-/månad så får du 90 hästar istället. Vill du ha mer utrustning kan du också lägga till 200:- så får du utrustningsnivå Dynamique och vill du ha en Sport Tourer (kombi) kostar även det 200:- mer i månaden.
Till samtliga alternativ ingår 3 års fri service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.
Välkommen in!


2016-02-09

Bygget i Karlskrona tar form!

Vi kan inte motstå att lägga ut en bild på vår anläggning i Karlskrona! Nu är det mest ”innejobb” som återstår. Slutbesiktning blir den 29 februari. Vi är så stolta över hur fint det blir. Utsidan associeras med en iskub – cold outside but warm inside!


Nya Volvo V90 bygger vidare på över 60 års erfarenhet med herrgårdsvagnar

Få bilföretag har en lika imponerande historik när det gäller design och tillverkning av herrgårdsvagnar som Volvo Cars. Det faktum att Volvo kommer att visa upp sin nya kombimodell V90 i Stockholm den 18 februari är därför en mycket efterlängtad och betydelsefull nyhet.

V90 föregås av över 60 års konstruktion av herrgårdsvagnar. Allt började med Volvo Duett, som lanserades 1953. Duett var den första bilen som utformades för både en aktiv fritid och ett välfungerande yrkesliv.

Sedan den dagen har Volvo sålt mer än 6 miljoner herrgårdsvagnar.världen över vilket motsvarar en tredjedel av det totala antalet sålda Volvobilar sedan företaget grundades 1927. Volvo har därmed skaffat sig ett välförtjänt anseende som tillverkare av den optimala herrgårdsvagnen.

– Herrgårdsvagnar. är vårt ursprung, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef. Många ser oss som ett utpräglat kombimärke. Även om varumärket Volvo står för betydligt mer än enbart kombibilar är vi stolta över att föra detta fina arv vidare med nya V90.

Lanseringen av nya Volvo V90 den 18 februari är det senaste kapitlet i denna stolta historia.

V90 bygger på samma skalbara produktarkitektur (SPA) som syskonen XC90 och S90 och är kombiversionen av vår hyllade S90 sedan, som lanserades på bilmässan North American International Auto Show i januari.

Se The story of Volvo Cars här

Volvos historia har formats av en rad klassiska herrgårdsvagnar, bland annat:

Duett

Duett, som lanserades 1953, är en av de mest älskade Volvomodellerna genom tiderna och var den första som exporterades till USA. 1997 avbildades Duett på ett svenskt frimärke och blev därmed odödlig.

Amazon

Amazonkombi

1962 följdes Duett av Amazon, eller 221 som var det officiella namnet.

Amazon var en betydligt elegantare och mer förfinad kombimodell än Duett, som påminde om en skåpbil, dock med ett rymligt bagageutrymme.

S-modellen med hela 115 hk var en mycket sportig bil enligt 60-talets standard. Bakluckan var tvådelad enligt amerikansk modell, en lösning som skulle återkomma 40 år senare på den första XC90-bilen.

1800 ES

1800 ES var en uppfräschad modell av sportkupén 1800. I England kallades denna sportiga kombi ”Shooting Brake” eftersom den hade gott om plats för jaktutrustning eller golfbagar.

1800 ES lanserades hösten 1971. Bilens mest utmärkande kännetecken är förmodligen den enorma bakrutan helt utan infattningar. Gångjärn och handtag var fästa direkt på glaset, vilket ansågs mycket modernt i början av 70-talet.

Eftersom 1800 ES endast byggdes i drygt 8 000 exemplar har den blivit en av de mest eftertraktade klassiska Volvo-modellerna. 1800 ES var också en tydlig inspirationskälla bakom Volvo Concept Estate, som lanserades på bilutställningen i Genève 2014 som föregångare till en ny serie kombibilar från Volvo.

Volvo 245

1974 lanserades den arketypiska Volvo-kombin: 245, en bil som fortfarande är starkt förknippad med varumärket. Bilen var i produktion under nästan 20 år, fram till 1993, och fanns även i en mer exklusiv version: 265 med V6-motor. På 80-talet lanserades en turboversion av 245, världens första kombibil med turbomotor.

Volvo 960

Volvo 960 var den sista bakhjulsdrivna kombin Volvo tillverkade som vidareutveckling av 80-talets 700-serie. Bilen lanserades 1990 och hade mjukare linjer än tidigare modeller och en helt ny 6-cylindrig motor. 1996 ändrades namnet till V90, ett namn som nu återkommer exakt 20 år senare.960 är en av de mest eleganta kombimodellerna i Volvos historia.

Volvo 850 T5-R

Med sin starka gula färg, sina 240 hästkrafter och en acceleration från 0–100 km/h på 6,9 sekunder var Volvo 850 T5-R något helt nytt inom kombisegmentet. T5-R lanserades i begränsad upplaga (850 finns endast från modellår 1994) och blev omedelbart ett samlarobjekt.

Volvo 850 drog även till sig uppmärksamhet på tävlingsbanan. 1994 tog bilen den europeiska racingvärlden med storm när den debuterade i prestigefyllda British Touring Car Championship (BTCC) som den första kombin att tävla i Volvos namn.


2016-02-02

Säljstart för nya Volvo S90

Det har talats om den länge, det har spekulerats i hur den ser ut och många har väntat med spänning på den OCH NU ÄR DET ÄNTLIGEN SÄLJSTART! Så vacker, sportig och elegant! Vill du vara först med att glida runt i nya Volvo S90 – välkommen in och beställ!

Nu kan du beställa nya Volvo S90


2016-02-01

Tack för i helgen!

Tusen tack alla ni som valde att besöka våra anläggningar i helgen!
Fortfarande har vi fina erbjudanden – till exempel så får du vinterhjul till nya Volvo (undantag 90-serien) även denna vecka. Så kunde du inte bestämma dig i helgen, har du chansen några dagar till.
Renault erbjuder 3 års serviceavtal och 4 vinterhjul ända till den 31 augusti. Vi har ganska många Renaultbilar i lager, så du kan får din bil i princip omgående. Det finns både Clio, Captur och Kadjar för snabb leverans.
Även Daciabilar finns hemma för snabb leverans, både Dacia, Sandero och Sandero Stepway,

Ni som driver företag – behöver ni en transportbil? En tuff bil kan både förstärka ert varumärke och ändå vara praktisk. Nu har vi fått hem några stycken Renault Kangoo och Trafic Formula Edition – måste ses!

Formula Edition v0416


2016-01-26

Made by people

Made by people

Made by people

Just nu finns det många fina erbjudanden på nya Volvo. Specialpris på utrustningsnivån Summum och R-design är bara ett par av dem. Ett begränsat urval av käraste klassikern Volvo V70 finns ännu kvar, men urvalet minskar hela tiden. Även favoriten XC70 börjar nu sjunga på sista versen. Så vill du ha en av de allra sista storsäljarna innan de tar helt slut, är det hög tid att komma in till oss. Extraöppet i helgen, lördag 10-15 och söndag 11-14. I Karlshamn är även butiken öppen med kanonpriser på både Castrol olja och Lahega bilvård. Välkommen!


2016-01-25

Vassa erbjudanden på Renault

Renault_Kickstart_v0416

Just nu får du 5 000:- insatt på Renaultkortet när du köper en av våra nya Renault lagerbilar. Erbjudandet gäller till och med söndag 31/1 2016. Bilen måste registreras senast den 29 februari. Utöver det har du 3 års fri service och vinterhjul på köpet! Så varför vänta? Vi har extraöppet i helgen, lördag 10-15 och söndag 11-14. Varmt välkommen!


Nu visar vi Dacia på City Gross

2016-01-15

Nyfiken på Dacia?
Till och med den 31 januari, visar vi Dacia på City Gross i Karlskrona och Karlshamn! I Karlskrona står bilen inne i affären. I Karlshamn gick det inte att köra in, så där står bilen framför entrén. Vi kommer att vara på plats till och från.
Var med i vår tävling där du kan vinna en matkasse hos City Gross, till ett värde av 599:-. Det enda du behöver göra är att komma till vår anläggning i Karlshamn eller Karlskrona och provköra valfri modell av Dacia. Tävlingsformulär finns hos oss.
När du handlar för minst 100:- av City Gross Budgetsortiment, kan du vara med och tävla om en Dacia Logan MCV. Tävlingsregler finns i butiken.

Facebook_Dacia_v0216


2016-01-21

Volvo Cars hyllar mångfalden i företaget i ny XC60-kampanj

I en ny reklamkampanj uppmärksammar Volvo sina medarbetare och mångfalden i företaget. Det är nästa kapitel av ”Made By Sweden”, den framgångsrika serien kampanjer Volvo skapat de senaste åren. Men den här gången använder man inte kända personer som Zlatan Ibrahimovic, Robyn eller Avicii i filmen. Istället lyfter Volvo sina egna hjältar – medarbetarna.

“Medarbetare med olika bakgrunder ger oss flera fördelar. Kritiskt tänkande och olika sätt att närma sig frågor är avgörande när man skapar något nytt. Se bara på framgången med nya Volvo XC90 och förra årets försäljningsrekord. Vi menar att en stor del av framgången för Volvo Cars kan tillskrivas mångfalden i företaget och det vi kallar Volvoandan”, säger Björn Annwall, Senior Vice President, Marketing, Sales and Service på Volvo Cars.

I kampanjen uppmärksammas Volvos medarbetare, med olika bakgrund och med olika roller i företaget – från designers och ingenjörer till medarbetare i fabrikerna.

”Antalet medarbetare växer i takt med vår försäljning. Idag arbetar nära 50 nationaliteter med att designa, utveckla, marknadsföra och sälja våra bilar. Mångfald handlar inte bara om ålder, kön, sexuell läggning eller etnicitet – det handlar om att ta tillvara på de kunskaper, erfarenheter och personligheter som finns hos alla medarbetare. Vi anser att mångfald får oss att göra bättre bilar”, säger Björn Annwall.

Den nya Volvo XC60-kampanjen lanseras den 21 januari klockan 21.10 på TV4 och på YouTube.

Använd denna länk för att komma till klippet, som blir aktivt först kl 21.10 den 21 januari.

https://www.youtube.com/watch?v=DUDx6NEqdJQ


2016-01-11

Nu söker vi personal i Ljungby

Platsannons_bilsaljare_begagnat_ly_v0216


2016-01-07

Ett oskrivet blad!

2015 gick till historien som det bästa bilåret någonsin. Att det har dessutom gått extra bra för Volvo är grädde på moset.
Vi på Ahlberg Bil ser med spänning fram emot 2016, då det händer extremt mycket hos oss. Vi ska inviga 2 nya anläggningar – Karlskrona och Ljungby – Volvo kommer med ett gäng helt nya bilmodeller och även Renault introducerar flera nya bilar.
Bygget i Karlskrona växer fram och nu har man börjat lägga klinkergolv i bilhallen. Det blir en fantastisk bilanläggning!
På måndag startar vi upp Personlig Servicetekniker i Karlskrona. Det innebär att vi nu jobbar likadant i alla våra verkstäder med tekniker som tar hand om kunden från bokning till betalning.
I Sölvesborg har det också blivit en del förändringar. Emil Andersson som är verkstadscoach, är föräldraledig fram till sommaren. I stället är det Marcus Åberg som coachar grabbarna i verkstaden. Vi har dragit ihop verksamheten så att man nu går in genom verkstaden, oavsett om du ska handla reservdelar eller träffa din Personliga Servicetekniker. Vi har också anställt en ny servicetekniker, Simon Widell. Simon kommer närmast från Göinge Bil.

Ny kampanj från Volvo

Du som är sugen på en ny Volvo ska passa på nu. Och är du intresserad av en ny V70, brinner det i knutarna. Vi har nu beställt de allra sista bilarna så vill du ha som mest att välja mellan är det bäst att inte vänta för länge. Urvalet minskar hela tiden. Varmt välkommen in!