Ahlbergs Bilblogg 2017

Vi är tacksamma för frågor, kommentarer eller åsikter om det vi skriver i bloggen så hör gärna av dig till oss på info@ahlbergbil.se.

2017-04-26

Första nya Volvo XC60 rullar av banan i Torslanda

Nya XC60 v1717

I dag startade produktionen av nya Volvo XC60 i Torslandafabriken. Den första kundsålda bilen, en T5 Inscription AWD i färgen Crystal White, rullade av banan precis innan lunch.

Den nya modellen ersätter Volvos succébil, den första Volvo XC60, som på sitt nionde år har blivit bäst säljande SUV i mediumklassen med nära en miljon sålda bilar. Dagens XC60 står för cirka 30 procent av Volvos totala global försäljning.

Ny komfort och säkerhetsteknik

Nya XC60, en av de säkraste bilarna som någonsin har tillverkats, är fullmatad med ny teknik. Det banbrytande City Safety-systemet har kompletterats med en ny styrassistansfunktion. Ett nytt säkerhetssystem som går under namnet Oncoming Lane Mitigation använder sig av styrassistansen för att mildra kraften vid frontalkollisioner, medan Volvos BLIS-system (Blind Spot Indication System) använder sig nu av styrassistansfunktionen för att minska risken för kollisioner vid filbyten.

Pilot Assist, Volvos avancerade halv-autonoma förarassistanssystem, som tar hand om styrning, acceleration och inbromsningar på vägar med tydliga vägmarkeringar i hastigheter upp 130 km/h, kan fås på nya XC60 som tillval.

Prestanda

Nya XC60 kan fås med Volvos prisbelönta T8 Twin Engine bensin plug-in-hybrid, som är toppmodellen i drivlineprogrammet och som ger 407 hk och en acceleration från 0–100 km/h på endast 5,3 sekunder.

Men det är inte bara under huven som nya XC60 levererar ren prestanda. Det nya klimatsystemet CleanZone med fyra zoner tar bort skadliga föroreningar och partiklar utanför kupén för att tillhandahålla skandinaviskt frisk luft på insidan.

Volvo Cars förarinfotainmentsystem och erbjudande för uppkopplade tjänster, Sensus, och Volvo On Call-appen har båda fått en grafisk uppdatering med förbättrad användbarhet. Liksom bilarna i 90-serien går det även att få smartphone-integration med CarPlay and Android Auto.

Med nya XC60 på banan och att bilen öppnas för beställning på marknader världen över är Volvo Cars redo för ytterligare ett försäljningsrekord för 2017.


2017-04-24

Polestar Effektoptimering till kampanjpris

Banner Polestar v1717

Med en Polestaroptimering får du en helt ny körupplevelse i din Volvo, främst märker du prestandaökningen i motorns mellanregister där du behöver och använder den mest. En optimering gör att din bil reagerar snabbare och mer exakt på dina kommandon; med en ökad känsla av kontroll och säkerhet som resultat. Alla Polestaroptimeringar är godkända av Volvo och påverkar inte din bils garantier, certifierade bränsleförbrukning, utsläppsvärden eller serviceintervaller. Att du med största sannolikhet också höjer andrahandsvärdet på din bil är en skön bonus.

Kampanjpris: 6 900 SEK*
Ordinarie pris 9200 SEK

Erbjudandet gäller t.o.m. 31/7 2017 för Volvo årsmodell 2012-2014

Läs mer om Polestars prestandaoptimeringar på www.polestar.se


2017-04-21

Senast nytt – Tacdis Checkout

Nu tar vi ytterligare ett steg för att göra det så smidigt som möjligt att vara kund hos oss. Från och med denna veckan kan du betala dina verkstads- och butiksfakturor via CarPay.  Det innebär att du kan betala hemma i soffan eller på arbetet, innan du hämtar bilen och så kan du hämta bilen utan att behöva stå i kö i kassan.

Igår hade vi vår första Tacdis Checkout-kund. Vår servicecoach Emil Andersson i Sölvesborg var mycket nöjd och tyckte att det var väldigt smidigt och enkelt:

Jag ringde kunden och presenterade fakturan. Meddelade honom att jag skickar fakturan i CarPay. När kunden hade betalat, lade jag nyckeln i bilen så kunden kunde låsa bilen med Volvo on Call och hämta bilen efter arbetstid.

Även kunden tyckte att det fungerade väldigt bra och smidigt. Fakturan kom i appen så man kunde se vad som var gjort med bilen. Det var tydliga instruktioner att följa i appen och betalningen godkändes enkelt med mobilt bank-id.


2017-04-20

Crazy Evening på begagnat!

Crazy Evening v1617

Om du behöver eller är sugen på en begagnad bil, är det definitivt ikväll du ska besöka oss! Från kl 18.00 är det helt CRAZY priser på massor av våra begagnade bilar! Chefen är på tjänsteresa och vi har fullständigt gått bananas och sänkt bilarna mer än lovligt. Och du hinner hit – vi har öppet ända till kl 22 både i Ljungby, Karlshamn och Karlskrona. Varmt välkommen att fynda! Självklart gäller först till kvarn.


2017-04-10

Försäljningen av nya Volvo XC60 startar

Nya XC60 v1517

Nya Volvo XC60 premiärvisades i början av mars på bilsalongen i Geneve. Där utsågs den av många till salongens stjärna. I dag startar den svenska försäljningen. Samtidigt blir det möjligt att bygga bilen på applikationen byggdinvolvo.volvocars.se

Intresset för Volvo Cars nya SUV är stort. I dag öppnas orderböckerna i Sverige. Vi står beredda att ta emot de första kunderna. Och på byggdinvolvo.volvocars.se går det nu att bygga sin egen nya Volvo XC60 och därefter få ett offertförslag från oss på Ahlberg Bil.

Nya Volvo XC60 har ett ärofyllt uppdrag – den ersätter Volvos mest framgångsrika originalmodell av XC60. Nio år efter lanseringen  blev den mest säljande mellanstora SUV:en i Europa. Detta med nära en miljon sålda bilar globalt. Nuvarande XC60 står för 30 procent av Volvos globala försäljning. I Sverige är bilen en av de mest säljande Volvomodellerna vid sidan av Volvo V90 och Volvo V60. 

Nya XC60 är en av de säkraste bilarna som Volvo Cars tillverkat och den är fullmatad med ny teknik. Till exempel har autobromssystemet City Safety kompletterats med en ny styrassistansfunktion.

Direkt från start kan bilen också fås med Volvos prisbelönta T8 Twin Engine bensin plug-in-hybrid. Bilen kommer också med Volvos egentillverkade bränslesnåla fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer.

Designmässigt har bilen exteriört atletiska linjer med ett tidlöst uttryck. Interiört är XC60 en kombination av smarta tekniska lösningar och vackra material med skandinavisk karaktär.

Volvo XC60 finns i tre olika utrustningsnivåer: Momentum, Inscription och R-design.

Nya Volvo XC60 kommer att byggas i Torslandafabriken med byggstart om några veckor. Parallellt fortsätter produktionen av nuvarande XC60 i Gent ett par månader till. Stor lanseringshelg hos oss och andra Volvohandlare blir det efter sommaren.

 


2017-04-04

Hur upplever du stressen i trafiken?

Tre av fyra tycker att stressen i trafiken har ökat – visar ny undersökning gjord av Volvo Cars

Ökad stress, mindre hänsyn och ilska från medtrafikanter. Så upplever svenska bilförare att det är att vistas i trafiken i dag. Tätare trafik och ökad stress i vardagslivet är några av förklaringarna bakom, enligt forskare. Men det krävs heller inte mycket för att visa mer hänsyn och omtanke mot varandra.

I en ny undersökning från Sifo gjord på uppdrag av Volvo Car Sverige har 1 150 svenska bilägare svarat på frågor om hur de tycker att trafiksituationen har förändrats det senaste decenniet. Tre av fyra tycker att stressen har ökat i trafiken de senaste 10 åren och mer än hälften att det visas mindre hänsyn i trafiken i dag. Dessutom har över 70 procent utsatts för någon form av ilska från en medtrafikant.

– För oss som biltillverkare är det viktigt att förstå hur människor upplever körning och trafiksituationer. Det har alltid varit vår utgångspunkt och därför är studier som dessa värdefulla. Det ligger i Volvos dna att ständigt utveckla säkerheten och att arbeta för en tryggare körning och trafikmiljö med våra system och funktioner. I en Volvobil ska du känna dig trygg och säker, säger Henrik Green, utvecklingschef för Volvo Car Group.

Orsakerna till att trafiken upplevs som mer stressig är flera, säger Sonja Forward, trafikpsykolog vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI.

– Trafiken i städerna har blivit tätare, det är mer sällan köfritt. Det bidrar till vardagsstressen och leder till frustration eftersom det är svårare att komma fram. Den täta trafiken kräver ett bättre samarbete med andra trafikanter, att vi i mindre utsträckning sätter oss själva i första hand i alla lägen.

Dessutom visar undersökningen att över 70 procent utsatts för någon form av ilska från en medtrafikant.

– Det är en väldigt hög siffra, betydligt högre än en tidigare studie visat. En anledning till att vi är mer benägna att uttrycka ilska bakom ratten är anonymiteten som bilen erbjuder. Som förare vågar vi göra sådant som vi inte skulle göra annars. En fara med att ge utlopp för sin ilska är att du fattar sämre beslut bakom ratten. vilket kan leda till olyckor. Vi får inte glömma att trafiken är ett socialt samspel som kräver att vi visar hänsyn till varandra, annars blir det farligt.

Av de som anger att de blivit utsatta för medtrafikanters ilska handlar det om gester, tutande, skrik eller blinkning med helljus. Undersökningen visar också att det som orsakar mest stress i trafiken är att bakomvarande bil kör för nära, att medbilister inte använder blinkers, aggressivt beteende, parkeringssituationer och rusningstrafik. För trafikpoliser är detta en bekräftelse på vad de möter dagligen i trafiken.

– Vi kan bara bekräfta det som undersökningen visar –  vi ser mer av ett aggressivt körsätt idag och det är inte sällan en bidragande orsak till allvarliga trafikolyckor. Att köra i bussfilen med personbil eller att strunta i att blinka vid filbyten – det kanske inte direkt är trafikfarligt alla gånger. Men det skapar definitivt en otrygghet och oreda i trafiken som inte är bra, säger Jenny Wester, chef för polisens trafiksektion i region Väst.

Men det finns enkla sätt att visa mer hänsyn i trafiken enligt undersökningen: sms:a inte när du kör, håll avstånd, använd blinkers, släpp in bilar vid påfarter och filbyten och sök ögonkontakt med oskyddade trafikanter som cyklister och fotgängare. Dessutom svarar 38 procent att de känner sig tryggare och säkrare i trafiken om bilen är utrustad med säkerhets- och stödfunktioner.

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Car Group, ser möjligheter att vända på utvecklingen.

– Vi måste alla ta ansvar för att skapa en trafikmiljö mer präglad av hänsyn och omtanke. Vår vision är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020. För oss handlar det om att utgå från människor när vi utvecklar våra bilar. Allt från funktioner som hjälper dig att hålla avstånd, bromsa in och varna för cyklister och fotgängare till att bilen delvis och så småningom helt kan köra själv.

Resultat av undersökningen

Sammanställning undersökning utförd av Sifo på uppdrag av Volvo Car Sverige, mars 2017

Antal intervjuer: 1 150 svenska bilägare

Fråga 1

Upplever du att människor visar mer eller mindre hänsyn i trafiken i dag än för 10 år sedan?

Mer hänsyn 6 %

Mindre hänsyn 61 %

Ingen skillnad 25%

Tveksam, vet ej 8%

Fråga 2

Hur upplever du att stressen i trafiken har förändrats de senaste 10 åren?

Stressen har ökat 75%

Stressen har minskat 2%

Ingen skillnad 19%

Tveksam, vet ej 4%

Fråga 3

Blir du stressad av något av nedanstående när du kör bil? Topp 5:

  1. Bilen bakom kör för nära (58%)
  2. Medbilister använder inte blinkers (50%)
  3. Aggressivt beteende (t ex gestikulerar, skriker) (32%)
  4. Parkeringssituationer (26%)
  5. Rusningstrafik (26%)

Fråga 4

Har du någon gång blivit utsatt för någon annan medtrafikants ilska?

Ja, flera gånger 12%

Ja, någon enstaka gång 59%

Nej, aldrig 19%

Tveksam, vet ej 10%

Fråga 5

Känner du dig mer trygg och säker i trafiken om din bil har säkerhets- och stödfunktioner som hjälper dig som förare? Till exempel autobroms.

Ja 38%

Nej 16%

Ingen skillnad 23%

Tveksam, vet ej 23%


2017-03-28

Psst – hemlis!

Endast ni som läser bloggen ska få ta del av denna nyheten redan nu:

Ahlberg Bil ska få en ny hemsida! Lansering kommer att ske i april månad med helt ny, supermodern design. Vi kommer också med en ny bokningsfunktion när det gäller servicebokning och bokning av hjulskifte. Idag finns en bokningsmodul inbyggd men den nya kommer att bli betydligt mer funktionell och mycket snyggare.

Vi hoppas att den nya sidan blir mer lättnavigerad och att det blir enklare att hitta kontaktuppgifter och öppettider. Det kommer också att bli lättare för oss att nå ut med våra nyheter och erbjudanden på ett tilltalande sätt. Vi ser väldigt mycket fram emot att få publicera sidan och är extremt nyfikna på vad ni kommer att tycka!


2017-02-28

Volvo Cars nya XC60 SUV styr dig automatiskt bort från faran

Volvo Cars har tillkännagett att nya XC60 SUV:en – som kommer att presenteras på Internationella motormässan i Geneve – kommer att vara utrustad med tre nya avancerade förarassistansfunktioner som hjälper föraren att undvika faror.

De nya säkerhetsfunktionerna har utformats för att ge föraren tillgång till automatisk styrassistans – när det behövs – för att ytterligare minska risken för möjliga kollisioner. Volvo menar att de nya funktionerna kommer att göra XC60 till en av de säkraste bilarna på vägarna.

– Vi har arbetat med kollisionsförebyggande system i många år och vi kan se hur effektiva de är. Enbart i Sverige har vi kunnat se en minskning av antalet påkörningar bakifrån med 45 procent* tack vare vårt kollisionsvarningssystem med autobroms. Med XC60 är vi fast beslutna att ta nästa steg när det gäller att minska kollisioner som kan undvikas med hjälp av nya styrstöds- och assistanssystem, säger Malin Ekholm, Senior Director på Volvo Cars Safety Centre.

City Safety har uppdaterats i XC60 så att det nu inkluderar styrassistans som aktiveras när det inte räcker med enbart autobroms för att undvika en möjlig kollision. I situationer som dessa hjälpen bilen till att undvika hindret framför bilen genom att aktivera styrhjälpsfunktionen. City Safety hjälper till att undvika kollisioner med fordon, fotgängare och stora djur. Styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 50–100 km/h.

Volvo Cars har även infört ett system som heter Oncoming Lane Mitigation, en funktion som hjälper föraren att undvika en kollision med fordon i mötande fil.

Systemet varnar föraren om denne oavsiktligt har lämnat sin fil genom att tillhandahålla automatisk styrassistans och på så sätt styra tillbaka bilen in i filen så att den inte längre riskerar att kollidera med det mötande fordonet.Styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 60–140 km/h.

Volvo Cars tillvalsfunktion Blind Spot Information System, som varnar föraren om det finns ett fordon i döda vinkeln, har även det uppdaterats så att det nu inkluderar styrassistansfunktionalitet som hjälper till att undvika möjliga kollisioner med fordon som befinner sig i den döda vinkeln genom att styra tillbaka bilen i filen igen och bort från faran.

–  Vår vision är att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvobil senast 2020, säger Malin Ekholm.

XC60 kan som tillval utrustas med flera avancerade säkerhetssystem, precis som sitt större modellsyskon 90-serien, inklusive detektering av stora djur, avkörningsbegränsare och det praktiska semi-autonoma förarassistanssystemet Pilot Assist.

Nya Volvo XC60 kommer att presenteras på den Internationella motormässan i Geneve.

* Kollisionsvarning med autobroms är en del av City Safety-systemet. Den 45-procentiga minskningen av påkörningsolyckor bakifrån avser bilar som är utrustade med den tredje generationen av denna teknik.


2017-02-21

Provkör och tävla med Renault

Provkör m nalle v0817 2

Kom in och upplev våra familjenyheter från Renault – nya Renault Mégane som gör plats för livet eller Renault Grand Scénic för den lite större familjen. Alla barn som åker med får en provkörningspresent, en gosig nalle. Ta en bild på nallen i bilen, lägg ut bilden på sociala medier och hashtagga #Renaultnalle så har du chans att vinna en hotellweekend på Nordic Choice Hotels för hela familjen. Tävlingen pågår t o m den 31 mars.

Fullständiga tävlingsvillkor finns här


2017-02-17

Volvo V60 Cross Country – den perfekta bilen!

V60Cross Country v0717

Här har ni något att bita i! Vi skulle vilja säga att Volvo V60 Cross Country är den optimala bilen: Superfräsig design, otroligt bekväm, gott om lastutrymme, säker, sportig – ja det finns hur mycket gott som helst att säga om denna modellen.

För den som älskar äventyr och friluftsliv, för den aktiva, moderna familjen eller för den som bara vill åka omkring och se bra ut – den passar perfekt i alla sammanhang.

För den som har svårt att komma i och ur låga bilar underlättar den väldigt mycket med sina 6 cm högre markfrigång.

Just nu har vi 11 st Volvo V60 Cross Country för snabb leverans till riktigt bra priser. Och dessutom med vinterhjul på köpet!

Se alla bilarna här


2017-02-16

Handla billigare med Volvo- eller Renaultkortet

Volvokortspriser Hemsidan v0717

Nu inför vi något superbra för alla våra Volvo- eller Renaultkortskunder! Från och med igår får du alltid 5 % rabatt* i våra butiker när du betalar med ditt Volvo- eller Renaultkort. Det gäller vid inköp av allt möjligt, från spolarvätska och vindrutetorkare till tillbehör och bilbarnstolar.

Du får även 5 % rabatt i våra verkstäder när du betalar med Volvo- eller Renaultkort, vid t. ex. service och däckbyte.

Och dessutom får du som vanligt bonus på allt du handlar. Bonus som du sedan kan använda som rabatt i verkstad/butik hos oss eller när du tankar på våra Tanka-stationer eller tvättar på en av våra Tvätta-anläggningar.

I CarPay-appen väljer du enkelt vad du vill använda dina bonuscheckar till. Du kan också bland annat höja din kredit, ha koll på dina kostnader, få olika erbjudanden och flytta pengar från ditt sparkonto. Inom en snar framtid kommer du faktiskt också att kunna betala din verkstadsfaktura genom CarPay och signera betalningen med ditt mobila bank-id. Bra va?

*Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter. Rabatten gäller ej vid betalning av självrisker eller bilköp.

2017-02-14

1 års fri försäkring till utvalda Renault Captur och Kadjar i lager

Crossover v0717

Som om det inte vore nog med fria vinterhjul och 3 års serviceavtal, erbjuder vi nu 1 års fri försäkring till vissa av våra Renault Captur och Kadjar i lager. Urvalet är väldigt begränsat och gäller t o m den 31 mars – så först till kvarn!

Klicka här för att se vilka bilar som omfattas av erbjudandet.


2017-02-06

Vill du behålla din nybilskänsla?

Toughguard banner

Vi har bilvårdsavdelningar i Karlshamn, Karlskrona och Ljungby. Där erbjuder vi allt som har med bilvård att göra – tvätt, städ, rekond, polering av strålkastare, lagning av mindre stenskott m m. Och så utför vi Toughguard Lackskydd.

Toughguard är ett högteknologiskt och avancerat 2-komponents lackskydd. En bil som behandlats med Toughguard skyddas mot den nedbrytning och glansminskning som orsakas av solens UV-strålar, surt regn, luftföroreningar, trafiksmuts, vägsalt och andra kemikalier i hela 18 månader. Gör du därefter en återbehandling inom 18 månader, bibehålls effekten.

Välkommen att boka tid:

Karlshamn: Tel 0454-330 83, Gabriel Annesson eller 0454-330 06, Tommy Lindberg

Ljungby: Tel 0372-679 08, Fredrik Nygren

Karlskrona: Tel 0455-615 861, Amir Mehica


2017-02-03

Volvo populäraste varumärket

V90 m Zlatan v2816

YouGov Brandindex rankar varje år Sveriges mest omtalade varumärken. För fjärde året i rad är Volvo det varumärke som det talas mest positivt om i Sverige. ICA och IKEA hamnar på andra respektive på tredje plats. Tror ni vi är stolta över att få representera Volvo?


2017-01-31

Vill du se bra ut?

Stenskott v0217

Har du fått stenskott i vindrutan? Under perioden den 1 februari till den 30 juni, bjuder vi på självrisken upp till 200:- om vi får laga ditt stenskott. Erbjudandet om stenskottslagning gäller alla bilmärken. Gäller ej företag.

I moderna bilar styrs bland annat funktionerna för trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms från vindrutan. Behöver rutan bytas så ordnar vi det också. Då gäller ordinarie självrisk. Vi använder  Volvo/Renault/Dacia Originaldelar och viktig kalibrering av säkerhetssystemen ingår. Har du en nyare bilar av främmande märke, rekommenderar vi att du byter din vindruta hos din märkesverkstad.


2017-01-29

Välkommen på premiär!

V90CC v0517

Vare sig du är ett premiärlejon eller ej, så är du säkert nyfiken på den senaste medlemmen i familjen Volvo – Volvo V90 Cross Country! Till helgen är det dags för premiärvisning och vi lovar att du inte kommer att bli besviken.

Bilen är byggd för våra tuffa svenska förhållanden men är ändå fantastiskt vacker.

”YOU CAN’T LIVE AT ALL, UNLESS YOU CAN LIVE FULLY NOW”
Alan Watts – 1959

Hur skall man leva sitt liv fullt ut? Filosofen Alan Watts ägnade stora delar av sitt liv åt den frågan. Han menade att om vi ser på livet som en resa där vi ständigt strävar mot nästa mål riskerar vi att missa själva essensen i livet. För vad är det egentligen vi ska nå fram till? Det vi borde göra är istället att njuta nu, medan allt pågår och ta oss tiden att göra mer av det vi älskar.

Njuta, och leva nu kan du göra i en Volvo V90 Cross Country. Den är mycket välutrustad redan i sitt grundutförande. Med Cross Country Plus eller Pro får du ytterligare komfortutrustning och designelement till ett attraktivt paketpris.

THE GET AWAY CAR – VOLVO V90 CROSS COUNTRY


2017-01-27

Trevlig helg med familjen!

8759 Grand Scenic Hotel FBposts

Till och med den 7 februari får du en hotellweekend på Nordic Choice Hotels när du köper en ny Renault. Detta erbjudande har ett värde av minst 3.200:-. Presentkortet får du vid leveransen av bilen och gäller vid incheckning torsdag, fredag eller lördag för två vuxna och två barn i standard- eller superiorrum. En extrasäng kan beställas utan kostnad.


2017-01-25

Den optimala tjänstebilen!

Psst! Positiva omdömen om Volvo V90 Cross Country – läs här!

 


2017-01-22

Dags att presentera Nya Renault Grand Scénic!

Premiär Scenic v0417

På lördag, den 28 januari är det äntligen dags att presentera för er Nya Renault Grand Scénic – den perfekta familjebilen! 7-sitisg, vacker och väldigt praktisk. Att den dessutom är säker och innehåller många smarta lösningar får man som bonus. Just nu får du både 3 års fri service, vinterhjul och som vanligt 5 års garanti. Bilhallarna i Karlshamn, Karlskrona och Ljungby har öppet kl 10-15 och behöver du något i butiken, är det också öppen samma tid. Varmt välkommen in!


2017-01-05

Drömmer du om att bli bilsäljare?

Vi förstärker med säljare till Karlshamn och Karlskrona och söker dig som brinner för försäljning.

På Ahlberg Bil gillar vi att göra affärer och strävar alltid efter att ge våra kunder en serviceupplevelse utöver förväntan. Vi tror därför att du är som oss, gillar kontakten med människor samtidigt som du motiveras av att driva försäljning och nå uppsatta mål.

För att lyckas i rollen som säljare är det viktigt att du är engagerad och resultatinriktad samtidigt som du är flexibel, ordningsam och har god förmåga att planera och strukturera det egna säljarbetet. Du är en tävlingsinriktad individualist, positiv, utåtriktad och som trivs i en roll där du får ge service och samtidigt göra affärer.

Vi söker dig som brinner för nöjda kunder och har tidigare erfarenhet av försäljning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av bilförsäljning men vi ser gärna sökande från andra branscher. B-körkort är ett krav.

Vill du vara en del av allt det här spännande är du välkommen med en ansökan.

I dessa rekryteringar samarbetar vi med HR-bolaget.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Annika Zimmerman, tfn 073-382 84 38
Ansök via HR-bolagets hemsida. Sista ansökningsdag är den 15 januari.

Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka.

Kontakt: Annika ZImmerman, HR-konsult, 073-382 84 38, annika.zimmerman@hrbolaget.com


2017-01-04

Renault Zoe – miljöbästa bil 2017!

CHARACTER IMAGE BANK
Renault Zoe utses till en av vinnarna i Miljöbästa Bil 2017 när Gröna Bilister för 22:a året rankar marknadens bästa bilar ut miljö- och säkerhetssynpunkt. Inför årets startfält nominerades 39 bilmodeller utifrån krav på förnybarhet, energieffektivitet och säkerhet. Därefter har en oberoende expertjury korat Miljöbästa Bil 2017 inom två olika tävlingsklasser. Renault Zoe belönas för sin utökade räckvidd på 40 mil i kombination med prisvärdhet och vinner därmed juryns röst för ”Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi”. Tesla Model S vinner titeln ”Bästa valet för företaget”, bland annat på grund av sitt starka signalvärde.

Grattis Zoe, säger vi och nästan spricker av stolthet över att få representera Renault och ha möjlighet att sälja dessa framtidens bilar!