Om oss

Ahlberg Bil – med fokus på dig.

Ahlberg Bil är ett privatägt företag som idag finns representerade på följande orter: Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg och Ljungby. Företaget startade 1994 men har genom tidigare ägare representerat Volvo sedan 1950-talet. Vi är auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia. Omsättningen för 2015 var ca 600 Mkr och företaget har ca 105 anställda.

Precis som hela bilbranschen är företaget är just nu inne i en fantastisk utvecklingsfas, med en mängd spännande projekt på gång.

Sedan ett par år tillbaka befinner vi oss på den mest intensiva och utmanande resan någonsin – Ahlberg Bils kulturresa. Denna resan som aldrig tar slut, innebär att vi tillsammans jobbar med att förfina vårt sätt att vara både mot våra kunder och mot varandra. Detta är extremt viktigt för oss eftersom företagskulturen till stor del avgör om man vill vara kund hos oss eller om man vill arbeta här. Vi har tagit fram en stark vision som vi alla står bakom och strävar mot dagligen:

Med passion och glimten i ögat, ska vi överträffa förväntningarna hos kunder och medansvariga.

I vår strävan mot visionen, behöver vi hjälp på vägen och därför har vi valt ut tre ledord som stöttar oss: Utveckling, Stolthet och Engagemang.

Kulturresan har hjälpt oss att ro iland andra stora projekt. Vi har i år byggt om anläggningen i Karlskrona och flyttat till nyare lokal i Ljungby. Det har blivit behövliga ansiktslyftningar på båda ställena och vi är mycket nöjda med hur det blivit. Under 2017 hoppas vi kunna fräscha upp lokalerna i Sölvesborg.

Ett annan stor förändring på Ahlberg Bil är införandet av Personlig Servicetekniker. Från och 2016 har kan vi på samtliga våra anläggningar erbjuda dig en personlig servicetekniker, vilket vi hoppas att du som kund uppskattar.

Vi är extremt stolta över att få representera Volvo, Renault och Dacia. Att få möjlighet att arbeta med fantastiska produkter, innehållande det absolut senaste inom teknik, säkerhetssystem och design är otroligt inspirerande.

Alla dessa förändringar och nya produkter kräver utveckling, stolthet och engagemang. Vi har allt det, plus en stor passion för det vi jobbar med. Vi hoppas innerligt att du som kund vill fortsätta vara med oss in i 2017, för nu kör vi!

Johan Ahlberg

Se vår miljöpolicy här

Se vårt certifikat här