Vi på Ahlberg Bil har fullständig kunskap om däck till Volvo, Renault och Dacia.

Bra däck behöver inte nödvändigtvis vara rätt däck. Vi på Ahlberg Bil har fullständig kunskap om däck till Volvo, Renault och Dacia, men även till andra bilmärken. Vi vet exakt vilka däck som lämpar sig för just din bil. Våra däckbutiker finns i Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg, Olofström och Ljungby. På alla våra anläggningar erbjuder vi däckhotell – det vill säga att vi tar hand om dina däck och förvarar dem åt dig. Pris 795:-/säsong. Då ingår hjulskifte och förvaring.

Med rätt däck behåller du kontrollen

Ungefär som fyra handflator. Det är all kontakt bilen har med vägen. Med rätt däck kör du både säkrare och tryggare.

Köper du dina däck hos oss får du däck i premiumkvalité

Hjulskifte 350:-
Däckhotell från 795:- /säsong

Betala ett däck per månad

Med Volvo- eller Renaultkortet kan du enkelt dela upp dina köp på fyra månader räntefritt och du får bonus på alla köp.

Bonusen kan du sedan växla in till Drivmedel eller Tvätt i appen CarPay.

Betalar du med ett Volvo- eller Renaultkort från Ahlberg Bil får du dessutom 5% rabatt både vid köp av däck, hjulskifte och däckhotell.

 • MÖNSTERDJUP OCH BROMSSTRÄCKA
  Bra däck är väldigt viktigt eftersom däckens kontaktyta med vägen inte är större än en handflata, i bästa fall. Det kan vara bra att veta att att bromssträckan på vått väglag är upp emot tre gånger längre än på torrt. Se därför till att dina däck har ett bra mönsterdjup. Då får du ett optimalt väggrepp som maximerar säkerheten och minimerar bromssträckan.
 • REGLER KRING MÖNSTERDJUP
  Minsta tillåtna mönsterdjup är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi 3 mm för sommardäck och 5 mm för vinterdäck. Mönsterdjup på nya sommardäck ligger på 7-8 millimeter och för nya vinterdäck 9-10 millimeter.
 • ÅLDER PÅ DÄCK
  Det finns inget krav på högsta ålder för däck. Någon tydlig försämring av gamla vinterdäcks friktionsegenskaper har inte påvisats vid de undersökningar som genomförts. Det är dock viktigt att mönsterdjup och dubbutstick är bra och att däcken lagras svalt, torrt och mörkt. Tänk på att fel lufttryck kan påverka köregenskaper, bränsleförbrukning och däckens livslängd. Kolla lufttrycket ofta!
 • DÄCKTRYCKSÖVERVAKNING
  Sedan modellår 2015 skall alla nya bilar ha däcktrycksövervakning. Lagen gäller från 1/11 2014. I samband med hjulskifte och däckbyte skall däcktrycksövervakningen kalibreras. Om kontrollampan för däcktryck lyser och däcken ser OK ut, så kan du behöva kalibreras systemet. Före kalibrering är det bäst att kontrollera däcktrycket. Om du har en nyare bil, följ rekommendationerna i manualen: Skulle varningslampan fortfarande lysa efter åtgärd, kontakta din personliga servicetekniker.
 • UNDVIK ÅRET-RUNT-DÄCK
  Om man är en seriös däckhandlare säljer man inte åretruntdäck. Risken är att det vaggar in folk i en trygghet som egentligen inte finns. Med de temperaturskillnader vi har på sommar och vinter, krävs olika gummiblandningar med anpassade egenskaper för värme resp kyla.
 • FAKTA OM DÄCK
  Aktuell information om vad som gäller för sommar- resp vinterdäck hittar du hos Transportstyrelsen

FÖRVARA DINA DÄCK HOS OSS

På alla våra anläggningar erbjuder vi däckhotell – det vill säga att vi tar hand om dina däck och förvarar dem åt dig. Pris från 795:-/säsong. Då ingår hjulskifte, maskintvätt av hjul och förvaring.

BETALA MED VOLVOKORTET

Med Volvokortet har du den unika möjligheten att betala dina däck på fyra månader – räntefritt. Eller kan du välja att utnyttja den inbyggda krediten och betala som det passar dig (dock lägst 5% +ränta och aviavgift). Du väljer själv när kontoutdraget kommer. Dessutom får du bonus på allt du handlar med ditt Volvokort. Ansök om Volvokortet eller kom in till oss så hjälper vi dig!