Premiär för Nya Dacia Duster - Ahlberg Bil

Våga äventyret med en Dacia crossover!

Du har väl inte missat Nya Dacia Duster? En modell som man känner igen men som ändå känns modern och fräsch. Nya Dacia Duster har det som krävs, oavsett om du älskar att susa fram på nylagd, ljudlös asfalt, eller hellre ger dig ut på skumpiga skogsvägar.

Dacia + Gekås Ullared = Sant

Vi firar Dacias nya samarbete med Gekås Ullared! Kom och hitta din nya Dacia. Dessutom får de 15 första som provkör under helgen en present från Gekås Ullared (100 kr).

Varmt välkommen!

Exteriört

Duster känns välbekant men grillen är ny och har sällskap av en uppdragen hasplåt. Huven är bredare, strålkastarna har ny design och varselljusen har LED-teknik. Vindrutan är flyttad tio centimeter framåt vilket ger mer plats inne i kupén. På taket hittar vi en ny typ av rails i aluminium och däcken sitter på nya 17-tums fälgar.

Baktill är stötfångaren uppdragen och bakluckan har nya veck. Ljuskällorna är utflyttade och har helt ny design. Atacama Orange och Dune Beige är nya kulörer att välja mellan, plus de tidigare färgerna.

Nya Dacia Duster kostar från 99 900 kr.

Varmt välkommen in och provkör Nya Dacia Duster!

Interiört

Interiört är Dacia Duster modern och förarorienterad. Fläktutblåsen är tre i antal och under dessa finns en högre placerad pekskärm. Handbromsens placering är ändrad och Duster har fått en fyrekrad ratt, något alla Dacia-modeller kommer att ha.

Stolarna är nya, lätta att justera (även i höjdled) och har två centimeter längre sittdyna än den tidigare modellen. Nackstöden är justerbara och stolarna har armstöd.
Stuvutrymmet är 5,8 liter mer än utgående versionen, totalt 28,6 liter. Bagageutrymmet är på 445 liter i den tvåhjulsdrivna versionen och 376 liter i den fyrhjulsdrivna.

Nya Duster är den första Dacian med automatisk klimatkontroll. Ett nyckellöst system finns tillgängligt liksom dödavinkeln-varnare. Hill Descent Control och Hill Start Assist finns också. Markfrigången är 21 centimeter.

Du kan välja mellan två-, eller fyrhjulsdrift och två bensinalternativ, SCe 115 och TCe 125. På dieselfronten finns dCi 90 och dCi 110 där den förstnämnda bara finns i kombination med tvåhjulsdrift. Automatlåda finns till den kraftigare dieselmotorn i kombination med tvåhjulsdrift.

Terrängegenskaper utöver det vanliga

Imponerande markfrigång på hela 210 mm och generösa ingång- och utgångsvinklar gör att du och din Duster kan ta dig fram överallt. Hästen eller båten drar du med enkelhet (max.släpvikt 1500 kg).

 

Välkommen att kontakta oss.

Christos Michailidis

Säljare Renault/Dacia

Mats Svensson

Säljare Renault/Dacia