För utsatta barn är Corona mer än ett virus - Ahlberg Bil

 

 

 

 

 

 

 

FÖR UTSATTA BARN ÄR CORONA MER ÄN ETT VIRUS.
Med skolor som stänger och familjer i karantän drabbas nu de redan mest utsatta barnen. De som lever i dysfunktionella familjer, missbruk, psykosociala problem, otrygghet och utan ett socialt nätverk som skydd.

DU KAN HJÄLPA DESSA BARN.
Det barnen behöver mest är en trygg vuxen. En vuxen som inte alltid behöver vara en nära familjemedlem, utan lika gärna kan vara en granne, en kompis förälder, kioskägaren, vuxenkusinen eller någon annan som lyssnar och ser barnet. Var en trygg vuxen – Bjud in någon av dina barns vänner som du tror kan behöva extra stöd. Tala om att du finns där, att de inte är ensamma. Fråga hur de mår. Svarar de inte första gången, fråga igen. Är du rädd för att lägga dig i, kanske funderar på om du har fel i dina misstankar? Vänd på det: Tänk om du istället har rätt? Håll ett extra öga på barn som kanske inte har det naturliga sociala skyddsnätet. Våga fråga och lyssna på svaret. Antingen i det fysiska mötet eller via sms och sociala kanaler.

LITA PÅ DIN MAGKÄNSLA.
Om du är orolig eller har misstankar om våld eller övergrepp, kontakta socialtjänsten i din kommun. Din anmälan kan vara anonym. Om du misstänker att barn är i akut fara, ring omedelbart 112.

Nedan några sidor som kan vara till hjälp i hur du kan vara en trygg vuxen:

Om du tror att ett barn far illa: https://bit.ly/3b8of8k:
Prata med barn om övergrepp: https://bit.ly/392QBiy
Skydda barn från förövare på nätet: https://bit.ly/2x6EC6B
Prata med barn om riskerna med nätet: https://bit.ly/2x6O7T8
Prata med barn om Corona: https://bit.ly/2QsGoFU
När barn far illa: https://bit.ly/2IZmkH3
Frågor och svar från Childhood:  https://bit.ly/396VkA9

 

Vi är stolt partner till Childhood. I denna situation är utsatta barn ännu mer sårbara. Stöd dem ni också, det behövs mer än någonsin, swisha till 90 90 00 36.

 

Black Weekend

24 november - 27 november

Är det Black Weekend hos oss och vi har laddat upp med många bra erbjudanden!

Boka ditt hjulskifte redan nu!
Boka ditt hjulskifte här