Childhood Foundation fyller 20 år - Ahlberg Bil

Childhood Foundation fyller 20 år

I år är det 20 år sedan Drottning Silvia grundade World Childhood Foundation, med syftet att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Under 2019 kommer Childhood genom olika aktiviteter uppmärksamma det arbete som gjorts under två decennier – och blicka framåt

”Det är fantastiskt att se vilket avtryck vår organisation har gjort på två decennier, och hur frågan om sexuella övergrepp mot har barn har gått från att vara ett tabutema till något vi pratar öppet om – och gemensamt vill lösa, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood.

World Childhood Foundation

Childhood är en barnrättsorganisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Vår vision är att inget barn ska hamna i våldsamma och riskfyllda miljöer.  Alla ska få en trygg och kärleksfull barndom, fri från våld och sexuella övergrepp. Childhood grundades 1999 av Drottning Silvia.

Våld och sexuella övergrepp mot barn existerar i alla kulturer, i alla länder och i alla samhällsklasser. Childhood har valt att arbeta i de länder där man bedömer att man har störst möjlighet att göra skillnad. Det direkta arbetet med barn i utsatthet och deras familjer görs av deras projektpartners på plats. De är eldsjälar och lokala gräsrotsorganisationer som lever och verkar nära de barn och familjer de stödjer.

Volvo och Childhood

Volvo har alltid värnat om barnens säkerhet i och utanför bilen. Därför är det naturligt att engagera sig i en organisation som arbetar med att alla barn ska ha rätt till sin barndom och skyddas från övergrepp och exploatering. Volvo Car Sverige och svensk Volvohandel har sedan 2003 stöttat World Childhood Foundation. För varje såld bil skänker Volvo och Volvohandeln en summa pengar till Childhood. Dessa delas ut årsvis vid väl valt tillfälle.

Publicerad den 11 februari 2019

Privatleasa en ny Volvo XC40!

Just nu kan du privatleasa en XC40 T2 Manuell Momentum för 2995 kr/mån, med möjlighet att uppdatera till en XC40 T2 Automat Momentum för 3295 kr/mån.

Välkommen in!

Reservation för slutförsäljning.