Grunden Bois är årets Number 10 stipendiat - Ahlberg Bil

Grunden Bois är årets Number 10 stipendiat

Idrottsföreningen Grunden Bois från Göteborg är årets ”Number 10” stipendiat. Beskyddaren Zlatan Ibrahimović delade ut stipendiet på en miljon kronor under årets Fotbollsgala. Grunden Bois mål är att alla som vill delta i idrottsgemenskapen ska få vara med.

Stipendiet ”Number 10” är ett initiativ av Svenska Fotbollförbundet och Volvo Car Sverige med Zlatan Ibrahimović som beskyddare. Utmärkelsen går till människor kan utveckla svensk fotboll och ta den in i framtiden.

– Jag är number 10 och har fått många guldbollar och ligapokaler men känslan av att i kväll få dela ut Number 10-stipendiet på en miljon kronor till Grunden Bois är något helt annat. Årets stipendiater är varje dags Number 10 både på och utanför planen, sade Zlatan under utdelningen.

 Grunden Bois är en idrottsförening öppen för alla. I dag har man cirka 500 medlemmar med en fotbollssektion och en innebandysektion. Föreningen fick sitt stora genombrott 2002 då SVT gjorde en dokumentär om föreningen och dess spelare.

 Grunden Bois bygger på principen att alla som vill vara med i en idrottsgemenskap ska vara välkomna oavsett idrottslig nivå och nivå av funktionsnedsättning. Genom åren har föreningen fått en rad utmärkelser och vunnit flera SM-segrar.

– Grunden Bois verksamhet är anpassad efter spelarnas behov och förutsättningar, inte tvärtom. För oss är det viktigt att alla tjejer och killar ska kunna få vara med i den stora fotbollsfamiljen, vilket ger vinster både på och vid sidan om planen.

Genom stipendiet Number 10 kan vi utveckla vår verksamhet och får möjligheten att dela med oss av våra erfarenheter, så att fler får möjligheten att lira boll, säger Thor Guttormsen, klubbchef Grunden Bois.

– Svensk fotboll behöver förebilder, både på och utanför planen. Personer som leder fotbollen framåt och utvecklar den med innovation, jämställdhet och mångfald. Grunden Bois är en fantastisk förening och ett föredöme inom fotbollen, säger Per Carleö, marknadsdirektör Volvo Car Sverige.

Juryn motiverar valet av Grunden Bois bland annat med orden:

 ”Här värdesätts gemenskap och laganda före resultat, något som lett till flertalet SM guld – och ännu större vinster utanför plan.

Sveriges nästa Number 10 – stipendiet på 1 000 000 kr – går till en förening som varje dag står upp för det som borde vara självklart – att alla ska få vara med.”

Grunden Bois får med hjälp av Number 10-stipendiet möjlighet att nå ut på ett nationellt plan med sitt budskap och sin verksamhet. I juryn för stipendiet sitter representanter från Svenska Fotbollförbundet, Volvo Car Sverige, Volvia, Volvofinans Bank och Hertz.

Publicerad den 13 november 2018

Privatleasa en ny Volvo XC40!

Just nu kan du privatleasa en XC40 T2 Manuell Momentum för 2995 kr/mån, med möjlighet att uppdatera till en XC40 T2 Automat Momentum för 3295 kr/mån.

Välkommen in!

Reservation för slutförsäljning.