Helt nya Renault Clio - Nya generationens ikon - Ahlberg Bil

Helt nya Renault Clio – Nya generationens ikon

Renault presenterar Nya Renault Clio, den femte generationen av bilikonen som har sålts i ca 15 miljoner enheter. Clio lanserades 1990 och har blivit Renaults bästsäljare i världen med en anmärkningsvärd försäljningsutveckling som ökat stadigt varje år sedan 2012.

Nya Renault Clio bygger på styrkorna hos var och en av de tidigare generationerna:

  • Från Clio I: Teknik från fordon i de högre segmenten, som Mégane och Espace
  • Från Clio II: Rymlig och komfortabel
  • Från Clio III: Upplevd kvalitet
  • Från Clio IV: Stark designidentitet, som inspirerat hela Renaults modellprogram, och som blivit ett viktigt kännetecken

”Evolution och revolution” har varit ledorden för Nya Renault Clio design, med en modernare exteriör och helt ny interiör. Den nya modellen har mer skulpterade linjer och en mer tilltalande front som gör den vitalare och modernare, med stor igenkänning trots att Nya Clio består av 100 % nya delar.

Interiört är det helt klart en revolution. Den nydesignade interiören är inspirerad av bilmodeller i de högre segmenten, både vad gäller uppfattad kvalitet och tillgänglig teknik. Dessa styrkor drar alla bilister fördel av, vilket ger större användbarhet och användarvänlighet.

Den femte generationens Clio är mycket viktig för oss. Den är bästsäljaren i sitt segment och ligger på andra plats bland Europas mest sålda bilmodeller, alla kategorier. Clio är en ikon och de nya funktionerna är de allra bästa tagna från föregående generationer. Den yttre designen av Clio IV vann över våra kunder och fortsätter att göra det, samtidigt som modernitet och elegans tillkommit på den nya modellen. Interiören har genomgått en sann revolution, med en avsevärd förbättring vad gäller upplevd kvalitet, mer sofistikerad och med mer teknik. Det är den bästa versionen av Clio, någonsin. ” Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design

Nya Clio är spjutspetsen i Renaults strategiska plan, ”Drive the Future” (2017-2022) som har tre huvudmål:

  • Elektrifierad: År 2022 kommer Renault att erbjuda 12 stycken elbilsmodeller. Nya Clio kommer att vara den första med en E-Tech hybridmotor baserad på teknik som utvecklats av Renault.
  • Uppkopplad: Företaget har som mål att 2022 ha 100 % uppkopplade fordon på sina nyckelmarknader. I Nya Clio illustreras detta med ett nytt anslutet multimediasystem som utvecklats av Alliansen.
  • Autonom: 2022 kommer Renault att marknadsföra 15 modeller utrustade med autonom körteknik. Nya Clio kommer att vara banbrytare i detta avseende genom att göra förarsystemen som leder mot autonom körning allmänt tillgängliga på en stadsbil.

Nya Clio är även tillgänglig i en ny R.S. Line version, inspirerad direkt av Renault Sport, och med ”INITIALE PARIS” signaturen, den senare har tagit en ny designriktning.

NYA RENAULT CLIO INTERIÖR

Designteamet har lagt prioriteringarna på upplevd kvalitet och förarergonomi interiört.

Interiören i kupén har mer avancerade material med mjuk stoppning på instrumentpanel, dörrpaneler och centralkonsol och noggrant designad inredning.

Med en mer kompakt design för att frigöra utrymme och integrera mer teknik, är den nya kupén som kallas ”Smart Cockpit” helt fokuserad på föraren. Dess våglika form ger ett bredare utseende. De stora skärmarna – störst i segmentet – erbjuder en modern ergonomi och därmed en fördjupad körupplevelse.

Nya Clio’s innovationer, unika för småbilsklassen, blir tillgängliga för alla. Bland annat en elektrisk parkeringsbroms som är särskilt användbar vid körning i staden.

En viktig del i kupén är den stora 9,3-tums multimedia-skärmen. Den största någonsin på en Renault. Den vertikala och lätt böjda skärmen gör att instrumentpanelen känns större och ger kupén en modern känsla. Skärmen, vänd mot föraren, med sitt nya användarvänliga EASY LINK-anslutna system, omfattar alla multimedia-, navigations- och infotainmentfunktioner samt MULTI-SENSE-inställningar.

Nya Clio är för första gången utrustad med en digital skärm som ersätter den traditionella analoga displayen. Skärmen som är mellan 7-10 tum stor kan användas för att anpassa körupplevelsen på ett intuitivt sätt. 10-tums versionen kommer att innehålla GPS-navigering i displayen. Med sina två skärmar: 9,3-tums och 10-tums, är Nya Clio den bilmodell i klassen som har de största skärmarna.

Instrumentpanelen är ombyggd med fokus på kvalitet och indelad i tre delar: en inklädd överdel, en inklädd och skräddarsydd mittpanel, och en lägre panel som innehåller praktiska funktioner som bl a handskfacket. Instrumentpanelens våg-liknande form tillsammans med de horisontella formerna på luftventilerna ger extra visuell bredd till kupén. Under den digitala skärmen finns ”pianoknappar” och reglage för luftkonditionering, lätta att använda och noggrant utformade för bästa ergonomi.

Den nya eleganta ratten är kompaktare, vilket ger bättre synlighet för föraren på instrumentpanelen. De bakgrundsbelysta kromade kontroller på ratten ökar kvalitetskänslan.

Den inklädda centralkonsolen med infälld belysning på ytterkanten är högt placerad för en förbättrad ergonomi, där den kortare växelspaken är placerad. I konsolens nedre del är praktiska förvaringsfack inbyggda inklusive en trådlös laddplats för smartphone.

Nya Clio har utrustats med nya säten, som generellt återfinns i högre segment. De nya sätena ger bättre stöd med längre sits och mer omslutande form. Knäutrymmet bak förbättras för passageraren genom att sätet har ett halvmjukt skal och sikten bak förbättras eftersom formen på nackskydden är kompaktare. Materialen är noggrant utvalda t ex på instrumentpanelen. Det höjder känslan av kvalitet ombord. Sätena är mer ergonomiska och lätta att justera tack vare lättillgängliga kontroller.

Dörrpanelerna finns även i mjukt material som är unikt för segmentet. De inklädda delarna går att få i en rad olika skräddarsydda designutföranden.

Nya Clio lanseras med en rad skräddarsydda paket som kunden kan välja bland; t ex utseendet på centralkonsolen, instrumentpanelen, dörrpaneler och armstöd. Beroende på marknad kan kunden välja mellan 8 olika inredningsutföranden med speciella färger och omgivande belysning i interiören.

Nya Clio ärver den tidigare generationens sensuella design. Den nya modellen är elegantare och sportigare och mer uttrycksfull. I fronten ger motorhuvens linjer en mer skulpterad effekt. Grillen är större och stötfångaren med det centrala luftintaget är uttrycksfullt och förser motorn med bra kylning.

Nya Clio är 14 mm kortare än föregångaren men rymligare inuti. Chassit är sänkt med upp till 30 mm för bättre aerodynamik. 17”-hjulen (beroende på version) ger en sportigare look. Hajfensantennen, 100 % LED-ljus, den välvd bakluckan och de kromade listerna runt sidorutorna ger ett modernt utseende och höjer den upplevda kvaliteten.

På hjulhusbågarna fram sitter luftavledare som tjänar till att begränsa friktion och öka aerodynamiken som i sin tur ger lägre bränsleförbrukning. Som bonus får Nya Clio en sportigare look.

Nya Clio kommer i flera nya färger, t ex Valencia Orange som ger en fin, djup lyster tack vare en specifik lackbehandling som syns för första gången i bilbranschen. 11 nya färger är aktuella med tre skräddarsydda exteriöra paket (röd, orange, svart)

De C-formade strålkastarna (som kännetecknar Renaults modeller) är 100 % LED och är standard från basutrustningsnivån.

Bagageutrymmet har optimerats och utrymmet har ökats till 391 liter (plus 26 liter för inre förvaring), vilket är störst i klassen. Dubbelgolvet förenklar inlastningen. När baksäten fälls får man ett helt plant golv i bagageutrymmet.

Bakljusen är mer expressiva och även de C-formade. Ett tredje bromsljus, längre och tunnare, är monterat ovanpå bakrutan. Sidoprofilen med de fönsterhängda handtagen på bakdörrarna har förbättrats med kromade fönsterlister, svarta glansiga fönsterpelare, formade sidopaneler och kromade Cliomärken. De kromade linjerna sedda från sidorna omfattar också baksidan. Bagageluckan har ny design och belysningen ger ett bredare intryck på Nya Clio.

 

Vi säger bara ”WOW”!

 

Publicerad den 31 januari 2019

Privatleasa en ny Volvo XC40!

Just nu kan du privatleasa en XC40 T2 Manuell Momentum för 2995 kr/mån, med möjlighet att uppdatera till en XC40 T2 Automat Momentum för 3295 kr/mån.

Välkommen in!

Reservation för slutförsäljning.