VOLVO BUSINESS LEASE - Ahlberg Bil

VOLVO BUSINESS LEASE

Företagsbilar som sköter sig själva

 

Volvo jobbar för att förenkla tjänstebilshanteringen för småföretagare. Lösningen är ett upplägg Volvo kallar för Business Lease där all administration ingår.

– När vi tog fram Volvo Business Lease var tanken att ge det lilla företaget samma enkla och smidiga bilhantering som de stora företagen hade. En leasing där alla kostnader är överskådligt samlade på en faktura. Då blir det enkelt att se vad bilarna kostar månad för månad, utan trista överraskningar, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Allt ingår

Produkten Business Lease innehåller ett komplett bilägande. Finansiering i Volvofinans Bank, Volvokort, försäkring via Volvia och ett Volvo Original serviceavtal. Resultatet är ett problemfritt bilägande med minimal administration. Småföretagaren behöver inte ägna tid åt bilfrågor utan kan koncentrera sig på sin verksamhet istället

Brett utbud

Volvos modellutbud har aldrig varit så brett som det är nu. SUV:ar har blivit mer och mer populära på senare år och här är Volvo XC40, XC60 och XC90 mycket attraktiva som tjänstebilar. Volvo V60 är den senaste i Volvos stolta tradition av kombibilar och här finns även Volvo V90 med ett mycket rymligt lastutrymme.

Alla modeller som laddhybrider

Laddhybrider drivs av en förbränningsmotor i kombination med en laddbar elmotor. Miljömässigt är laddhybriden riktigt bra med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp av koldioxid. Alla Volvos modeller finns som laddhybrider och försäljningen ökar hela tiden. Som företagsbil ger laddhybriden dessutom riktigt bra totalekonomi och lågt förmånsvärde.

 

Därför är laddhybriden perfekt som företagsbil

 

Förmånsvärde, bidrag från staten och ett allt större utbud. Anledningarna till att välja en laddhybrid som företagsbil blir allt fler.

– Vi har ökat produktionskapaciteten av laddhybriderna för att möta efterfrågan, säger Fredrik Isakson på Volvo Car Sverige.

Laddhybrider är en biltyp som ger många fördelar och väldigt få nackdelar. Laddhybrider drivs av en förbränningsmotor (oftast bensin) i kombination med en laddbar elmotor. Miljömässigt är laddhybriden riktigt bra med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp av koldioxid. Laddhybrider finns i många varianter och Volvo erbjuder alla sina sju modeller som laddhybrider.

Mycket bra totalekonomi

Först och främst så hamnar Volvos laddhybrider på Bonus-sidan av nya skattesystemet. Du får ett bidrag från staten på cirka 10-25.000 kr och skatten är låga 360 kr/år. Räckvidden är omkring fyra till fem mil så att du kan göra mycket av den dagliga körningen på el, speciellt om du kan ladda både hemma och på jobbet. Kostnaden för el är avsevärt mindre än motsvarande för bensin eller diesel, vilket sänker totala milkostnaden. Sist men inte minst så har laddhybriderna visat sig vara eftertraktade som begagnade, vilket ger bra restvärdeskalkyler.

Lägre förmånsvärde

Inte bara företaget utan även föraren tjänar ekonomiskt på att köra laddhybrid. Förmånsvärdet reduceras jämfört med motsvarande diesel- eller bensinbil och beräknas så här: ”Först sätts förmånsvärdet ner till jämförbar bil utan miljöteknik. Därefter sätts miljöbilens förmånsvärde ner med 40 procent, men max 10 000 kronor.”

SUV, sedan eller kombi

I Volvos modellprogram finns tre SUV-modeller, två sedaner och två kombibilar. Allt från sjusitsiga XC90 till sportiga sedanen S60. Det spelar alltså ingen roll vilken sorts bil du behöver, du kan alltid välja en laddhybrid. Även dragvikten är väl tilltagen. Du som kör med husvagn, hästsläp eller annat tungt släp har inga problem att köra Volvos laddhybrider.

Publicerad den 13 oktober 2020

Black Weekend

24 november - 27 november

Är det Black Weekend hos oss och vi har laddat upp med många bra erbjudanden!

Boka ditt hjulskifte redan nu!
Boka ditt hjulskifte här