Volvo on Call-appen ger förare av laddhybrider en inblick i sitt körmönster - Ahlberg Bil
Alla Volvos modeller finns som Laddhybrid

Volvo on Call-appen ger förare av laddhybrider en inblick i sitt körmönster

Det kan liknas för en stegräknare för elektrifierade bilar: förare av Volvo-laddhybrider kan nu få nya insikter om sitt körmönster i Pure-läget, eftersom Volvo Cars introducerar en rad nya funktioner i sin Volvo on Call-app för smartphones på alla marknader där Volvo on Call erbjuds.

 

Med de nya funktionerna vill Volvo Cars ytterligare uppmuntra förare av Volvo-laddhybrider att ladda och köra helt elektriskt så mycket som möjligt, och mer allmänt öka intresset för fördelarna med elbilar och hållbar mobilitet.

Den nya och förbättrade Volvo on Call-appen gör att förarna bland annat kan se hur långt de har kört enbart på el, liksom el- och bränsleförbrukningen. Senare i år kommer tjänsten också att ge förarna möjlighet att se hur deras körning påverkar bilens koldioxidutsläpp, samt de beräknade bränslekostnaderna som man har kunnat spara in genom att köra i helt elektriskt läge.

– Vill vill att Volvo On Call-appen ska göra livet enklare för dig som användare och skapa en mer personlig upplevelse, säger Ödgärd Andersson, chief digital officer.
– I takt med att bilen blir ännu mer uppkopplad ökar appens potential och över tid kommer den att bli lika mucket en del av en Volvo som bilen är.

För tillämpliga Volvo Recharge-modeller, som köps under kampanjperioden, kommer plattformen även att informera förarna om status för den elåterbetalning som infördes förra året*. Recharge är samlingsnamnet för alla laddbara Volvo-bilar med helt elektrisk och plug-in hybrid-drivlina.

De nya Volvo on Call-funktionerna kommer att vara tillgängliga för alla Volvo-laddhybridmodeller byggda på SPA- och CMA-plattformarna och som har sålts efter 2015, i de 47 länder världen över där tjänsten Volvo on Call erbjuds. I Kina kommer liknande funktioner att integreras i den populära WeChat-plattformen.

– Precis som en stegräknare hjälper människor att träna mer tror jag att de nya funktionerna, genom att ge människor bättre insikt i deras körmönster, kommer att hjälpa dem att köra på ett mer hållbart sätt, säger Björn Annwall, chef för EMEA på Volvo Cars.

– Vi ser laddhybrider som deltidselbilar som uppmuntrar till förändringar i människors beteende och som kan hjälpa till att bana väg för en övergång till renodlade elbilar.

 

Volvo Cars var den första etablerade biltillverkaren att förbinda sig till en fullständig elektrifiering och en långsiktig framtid bortom den traditionella förbränningsmotorn. Företaget är redan nu marknadsledande när det gäller försäljning av laddhybrider, som utgör 25 procent av företagets totala försäljning i Europa.

De kommande fem åren kommer Volvo Cars att lansera en serie helt elektriska bilar, i linje med målsättningen att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av den globala försäljningen 2025, och där hybrider utgör resterande 50 procent. Volvo Cars första elbil, XC40 Recharge P8, kommer att gå i produktion senare i år vid företagets fabrik i Ghent, Belgien.

Varje Volvo-modell i den aktuella serien innehåller ett Recharge-alternativ, från kompakt-SUV:en XC40 via bilarna i 60-serien till företagets flaggskepp, den stora SUV:en XC90. Volvo Cars är den enda tillverkaren som erbjuder en plug-in variant av varje modell i modellprogrammet.

Uppdateringarna av Volvo on Call som tillkännagavs idag är resultatet av feedback från kunderna, och Volvo Cars kommer att fortsätta utveckla plattformen framöver och utforma tjänsten runt kunderna.

 

Läs mer om hur det är att äga en elbil

Läs om Volvos laddhybrider här

 

* Villkoren varierar beroende på marknad. Kontrollera därför vänligen Volvo Cars webbplatser för information om erbjudandet i respektive land.

 

 

Publicerad den 9 juli 2020
Dags att byta till vinterhjul
Boka ditt hjulskifte här