Däck & Däckhotell

Bra däck behöver inte nödvändigtvis vara rätt däck. Vi på Ahlberg Bil har fullständig kunskap om däck till Volvo, Renault och Dacia, men även till andra bilmärken. Vi vet exakt vilka däck som lämpar sig för just din bil. När du behöver däck bör du därför alltid rådfråga oss för att säkert få rätt dimension och däcktyp. Våra däckbutiker finns i Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg och Ljungby. Behöver du byta, så hjälper våra personliga servicetekniker dig.

Det finns inget krav på högsta ålder för däck. Någon tydlig försämring av gamla vinterdäcks friktionsegenskaper har inte påvisats vid de undersökningar som genomförts. Det är dock viktigt att mönsterdjup och dubbutstick är bra och att däcken lagras svalt, torrt och mörkt. Tänk på att fel lufttryck kan påverka köregenskaper, bränsleförbrukning och däckens livslängd. Kolla lufttrycket ofta!

Däcktrycksövervakning

Sedan modellår 2015 skall alla nya bilar ha däcktrycksövervakning. Lagen gäller från 1/11 2014.
I samband med hjulskifte och däckbyte skall däcktrycksövervakningen kalibreras. Om kontrollampan för däcktryck lyser och däcken ser OK ut, så kan du behöva kalibreras systemet.
Före kalibrering är det bäst att kontrollera däcktrycket. Om du har en nyare Volvo, följ rekommendationerna i manualen:

– Starta motorn
– Välj My Car i menysystemet
– Välj kalibrera däcktryck i menyn
– Kör i 50-100 km/h i ca 20 minuter
– Kalibrering utförs, men ingen bekräftelse sker

Skulle varningslampan fortfarande lysa efter åtgärd, kontakta din personliga servicetekniker.

Fakta om däck

Aktuell information om vad som gäller för sommar- resp vinterdäck hittar du hos Transportstyrelsen:
http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/dack/

Förvara dina däck hos oss!

På alla våra anläggningar erbjuder vi däckhotell – det vill säga att vi tar hand om dina däck och förvarar dem åt dig. Pris från 695:-/säsong. Då ingår rengöring, hjulskifte och förvaring.

Betala med Volvokortet!

Med Volvokortet har du den unika möjligheten att betala dina däck på fyra månader – räntefritt. Eller kan du välja att utnyttja den inbyggda krediten och betala som det passar dig (dock lägst 5% +ränta och aviavgift). Du väljer själv när kontoutdraget kommer. Dessutom får du bonus på allt du handlar med ditt Volvokort.
Ansök om Volvokortet på http://www.volvokort.com/ eller kom in till oss så hjälper vi dig!