ALHBERG BIL - MED FOKUS PÅ DIG

Ahlberg Bil är ett privatägt företag som idag finns representerade på följande orter: Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg, Olofström och Ljungby.

Ahlberg Bil sedan 1994

Företaget startade 1994 men har genom tidigare ägare representerat Volvo sedan 1950-talet. Vi är auktoriserade återförsäljare för Volvo och vi säljer även begagnade bilar. Omsättningen för 2021 var ca 878 Mkr och företaget har nu drygt 130 anställda.

Om oss på Ahlberg Bil

Precis som hela bilbranschen är företaget inne i en utvecklingsfas, med en mängd spännande projekt på gång. Sedan några år tillbaka befinner vi oss på en intensiv och utmanande resa – Ahlberg Bils kulturresa.

Denna resa som aldrig tar slut, innebär att vi tillsammans jobbar med att förfina vårt sätt att vara både mot våra kunder och mot varandra. Detta är extremt viktigt för oss eftersom företagskulturen till stor del avgör om man vill vara kund hos oss eller om man vill arbeta här. Vi har tagit fram en vision och tre ledord – engagemang, ansvarstagande och omtanke – som ska hjälpa oss att nå våra mål.

Vi har en stor kundtillströmning, vilket vi är mycket tacksamma för. Oftast lyckas vi ta hand om alla kunder på ett sätt som vi är nöjda med – men dessvärre inte alltid. Detta är ett av våra största fokusområden som vi arbetar hårt med. Vi gör hela tiden mätningar som visar vad vi behöver bli bättre på.

Kulturresan hjälper oss att ro iland andra stora projekt. 2016 byggde vi om anläggningen i Karlskrona och flyttade till nyare lokal i Ljungby. Under 2017 fräschade vi upp lokalerna i Sölvesborg. Vi byggde också en Tanka-station i Ljungby. Ahlberg Bil växte under 2017. Förvärvet av Bilnära i Olofström var en del i det. Under 2018 fortsatte vi att satsa, bl a på en helt ny TVÄTTA-anläggning i Olofström. Där efter var det Ljungbys tur att få en ny TVÄTTA-anläggning som stod klar 2020. Vi tittar hela tiden efter sätt att utveckla företaget.

I Karlskrona, Karlshamn, Ljungby och Sölvesborg erbjuder vi dig en personlig servicetekniker, vilket vi hoppas att du som kund uppskattar. I Olofström har vi tagit ytterligare ett steg i att förbättra vår service, där är vi först ut av våra verkstäder att arbeta enligt konceptet Volvo Personlig Service. Det innebär att det arbetar två personliga servicetekniker vid varje lyft, detta för att effektivisera, minska tiden bilen behöver vara i verkstaden och i sin tur förbättra vår kundservice.

Vi är extremt stolta över att få representera Volvo. Att få möjlighet att arbeta med fantastiska produkter, innehållande det absolut senaste inom teknik, säkerhetssystem och design är otroligt inspirerande.

Alla dessa förändringar och nya produkter kräver ett stort engagemang. Vi har det, plus en stor passion för det vi jobbar med. Vi hoppas innerligt att du som kund vill fortsätta vara med oss, för nu kör vi!

Johan Ahlberg