Om oss - Ahlberg Bil

Ahlberg Bil – med fokus på dig

Ahlberg Bil är ett privatägt företag som idag finns representerade på följande orter: Karlshamn, Karlskrona, Sölvesborg, Olofström och Ljungby. Företaget startade 1994 men har genom tidigare ägare representerat Volvo sedan 1950-talet. Vi är auktoriserade återförsäljare för Volvo och vi säljer även begagnade bilar. Alla våra verkstäder är auktoriserade för Volvo, Renault och Dacia. Omsättningen för 2020 var ca 800 Mkr och företaget har nu drygt 170 anställda.

Vad vi gör för att hindra spridning av Corona-virus

Vi tar den pågående Covid-19 pandemi på största allvar och har tagit fram en manual som vi följer för att hindra smittspridningen.

LÄS MER HÄR

OM OSS PÅ AHLBERG BIL

Precis som hela bilbranschen är företaget är just nu inne i en fantastisk utvecklingsfas, med en mängd spännande projekt på gång.
Sedan något år tillbaka befinner vi oss på den mest intensiva och utmanande resan någonsin – Ahlberg Bils kulturresa.

Denna resa som aldrig tar slut, innebär att vi tillsammans jobbar med att förfina vårt sätt att vara både mot våra kunder och mot varandra. Detta är extremt viktigt för oss eftersom företagskulturen till stor del avgör om man vill vara kund hos oss eller om man vill arbeta här.
Vi har tagit fram en vision och tre ledord – engagemang, ansvarstagande och omtanke – som ska hjälpa oss att nå våra mål.

Vi har en stor kundtillströmning, vilket vi är mycket tacksamma för. Oftast lyckas vi ta hand om alla kunder på ett sätt som vi är nöjda med – men dessvärre inte alltid. Detta är ett av våra största fokusområden som vi arbetar hårt med. Vi gör hela tiden mätningar som visar vad vi behöver bli bättre på.

Kulturresan hjälper oss att ro iland andra stora projekt. 2016 byggde vi om anläggningen i Karlskrona och flyttade till nyare lokal i Ljungby. Under 2017 fräschade vi upp lokalerna i Sölvesborg. Vi byggde också en ny Tanka-station i Ljungby. Ahlberg Bil växte under 2017. Förvärvet av Bilnära i Olofström var en del i det. Under 2018 fortsatte vi att satsa, bl a på en helt ny TVÄTTA-anläggning i Olofström, vilken invigdes för ett år sedan. Nu är det snart dags för Ljungby att få en ny tvätt. Vi tittar hela tiden efter sätt att utveckla företaget.

I Karlskrona, Karlshamn, Ljungby och Sölvesborg erbjuder vi dig en personlig servicetekniker, vilket vi hoppas att du som kund uppskattar. Även i Olofström kommer du så småningom att kunna välja en personlig servicetekniker.

Vi är extremt stolta över att få representera Volvo, Renault och Dacia. Att få möjlighet att arbeta med fantastiska produkter, innehållande det absolut senaste inom teknik, säkerhetssystem och design är otroligt inspirerande.

Alla dessa förändringar och nya produkter kräver ett stort engagemang. Vi har det, plus en stor passion för det vi jobbar med. Vi hoppas innerligt att du som kund vill fortsätta vara med oss, för nu kör vi!

Johan Ahlberg

Våra anläggningar

Karlshamn

Korpadalsvägen 2
374 51 Asarum
Mer information

Karlskrona

Gullbernavägen 22
371 47 Karlskrona
Mer information

Ljungby

Långgatan 25
341 32 Ljungby
Mer information

Sölvesborg

Kämpaslättsvägen 1
294 77 Sölvesborg
Mer information

Ekhagsvägen 1
293 40 Olofström
Mer information

Serviceavtal för 199 kr/mån när du tecknar BegagnatBoxen
Läs mer