Skadeverkstad - Ahlberg Bil

Har du råkat ut för en bilolycka?

Om olyckan skulle vara framme är det tryggt att veta att Ahlberg Bil har skadeverkstad på anläggningarna i Karlshamn, Karlskrona och Ljungby. Boka gärna din skadebesiktning nedan. Vi hjälper till med skadeanmälan, tidbokning eller att ordna hyrbil. Våra skadereparatörer är högutbildade och våra verkstäder är utrustade med den allra modernaste tekniken. Aktuella öppettider finns under respektive anläggning.

Har du bilen försäkrad via Volvia eller Renaults bilförsäkring kan du göra en skadebesiktning direkt i deras respektive appar. I apparna finns en smart funktion där du kan ta bilder på skadan med din mobil och skicka direkt till verkstaden för bedömning. Du slipper då ett första verkstadsbesök för att visa upp skadan.

Vid en bilolycka behöver du fylla i en skadeanmälan till din försäkring. Enklast är att göra det direkt på olycksplatsen då det finns en del som ska fyllas i gemensamt med motparten. Om ni tycker att det behövs, kontakta polisen. När ni fyllt i blanketten behåller ni varsitt exemplar. Baksidan på blanketten fyller sedan var och en i själv och den skickas därefter in till försäkringsbolaget.

Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen.

Har du Volvia eller Renault/Dacia Försäkring kan du även anmäla vissa skador direkt på försäkringsbolagens hemsidor.

Är din bil försäkrad i Volvia eller Renault/Dacia Försäkring så löser vi skaderegleringen på plats vid våra skadeverkstäder. Detta utan att du först måste kontakta försäkringsbolaget. Har du din bil försäkrad i något annat bolag? I så fall måste du först kontakta dem och göra en skadeanmälan innan du lämnar din bil på skadebesiktning hos vår skadeverkstad.

När krävs det en polisanmälan efter bilolycka?

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta med dig en kopia av polisanmälan in till oss så hjälper vi dig att fylla i en anmälan.

Behöver du bärgning?

Är inte bilen i körbart eller trafiksäkert skick bärgar du in bilen till oss. Skicka därefter in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och så att verkstaden kan börja med reparationen. Enklare bilskador kan ofta anmälas per telefon direkt till försäkringsbolaget eller via internet.

När ska du göra en skadebesiktning?

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras. Just nu gör vi allt för att undvika smittspridning och vill därför att du själv tar foton på skadorna på din bil och skickar in till oss. Skadeverkstaden bedömer då skadorna utifrån bilderna. I vissa fall kan du behöva visa upp bilen, men då blir du kontaktad av oss. Fotografera bilen i dagsljus när bilen är tvättad, för att vi enklare ska kunna bedöma skadan.

Bilderna skickas in till ahlberg.service@ahlbergbil.se
I ämnesraden på mejlet skriver du Fotoskadebesiktning, registreringsnummer, telefonnummer och vilken skadeverkstad du vill komma till. Då kan vi enkelt se till att dina foton hamnar på rätt verkstad.

Därefter kontaktar vi dig för inplanering av reparationen.

Vår skadeverkstad reparerar dina bilskador

Efter skadebesiktning görs en skadevärdering i vårt kalkylsystem för beräkning av reparationstider för karosskador. Värdering med foton sänds sedan till försäkringsbolaget. När svaret har kommit beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil för reparation eller lackering. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi dig alltid innan vi gör någon eventuell åtgärd.

Kontakta oss

Karlshamn
Karlskrona
Ljungby
Serviceavtal för 199 kr/mån när du tecknar BegagnatBoxen
Läs mer