Skadeverkstad - Ahlberg Bil
Vår skadeverkstad hjälper dig om olyckan är framme

Har du råkat ut för en bilolycka?

Om olyckan skulle vara framme är det tryggt att veta att Ahlberg Bil har skadeverkstad på anläggningarna i Karlshamn, Karlskrona och Ljungby. Boka gärna din skadebesiktning nedan. Vi hjälper till med skadeanmälan, tidbokning eller att ordna hyrbil. Våra skadereparatörer är högutbildade och våra verkstäder är utrustade med den allra modernaste tekniken.

Aktuella öppettider finns under respektive anläggning.

Vid en bilolycka behöver du fylla i en skadeanmälan till din försäkring. Enklast är att göra det direkt på olycksplatsen då det finns en del som ska fyllas i gemensamt med motparten. Om ni tycker att det behövs, kontakta polisen. När ni fyllt i blanketten behåller ni varsitt exemplar. Baksidan på blanketten fyller sedan var och en i själv och den skickas därefter in till försäkringsbolaget.

Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen.

Har du Volvia eller Renault Försäkring kan du även anmäla vissa skador direkt på Volvias hemsida.

Är din bil försäkrad i Volvia eller Renault Försäkring så löser vi skaderegleringen på plats vid våra skadeverkstäder. Detta utan att du först måste kontakta försäkringsbolaget. Har du din bil försäkrad i något annat bolag? I så fall måste du först kontakta dem och göra en skadeanmälan innan du lämnar din bil på skadebesiktning hos vår skadeverkstad.

När krävs det en polisanmälan efter bilolycka?

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta med dig en kopia av polisanmälan in till oss så hjälper vi dig att fylla i en anmälan.

Behöver du bärgning?

Är inte bilen i körbart eller trafiksäkert skick bärgar du in bilen till oss. Skicka därefter in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och så att verkstaden kan börja med reparationen. Enklare bilskador kan ofta anmälas per telefon direkt till försäkringsbolaget eller via internet.

När ska du göra en skadebesiktning?

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras. Den bokar du enkelt nedan. Du kan också boka tid via telefon eller internet. När du kommer in med din bil för skadebesiktning bör du ha med dig en skadeanmälan, försäkringsbrev eller någon annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag. Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och brukar ta 30 till 45 minuter. Vi kontrollerar och fotograferar sedan bilens skador och ger dig en skriftlig offert.

Vår skadeverkstad reparerar dina bilskador

Efter vår skadebesiktning görs en skadevärdering i vårt kalkylsystem för beräkning av reparationstider för karosskador. Värdering med foton sänds sedan till försäkringsbolaget. När svaret har kommit beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil för reparation eller lackering. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi dig alltid innan vi gör någon eventuell åtgärd.

Kontakta oss

Karlshamn
Karlskrona
Ljungby

Privatleasa Nya Renault Clio för endast 2.195:-/månad

Passa på att möta våren i en fräsig Renault Clio!

Nu kan du teckna Privatleasing på Nya Renault CLIO utan kontantinsats, låneskuld eller bytesbil, till en månadskostnad utan överraskande avgifter. Det du äger är körglädjen. Dessutom ingår ett privatleasingskydd** kostnadsfritt i 3 månader. Gäller Clio i lager.

Dags att byta till sommarhjul
Boka ditt hjulskifte här